Grootste rampoefening bij VUmc succesvol verlopen

Array

ontploffingEen ontploffing in een laboratorium, ruim honderd slachtoffers, opvang ter plaatste door de GHOR, tientallen ambulances, inzet van politie, brandweer en defensie en een ziekenhuis dat werkt volgens het rampenopvangplan. Dat waren de ingredienten voor een grote rampoefening in en rond VU medisch centrum in Amsterdam op zaterdagochtend 9 mei.

Rampenoefeningen zijn een belangrijk element in de voorbereiding op werkelijke rampen, zoals de brand in Volendam en recentelijk het ongeluk met het Turkish Airlines toestel. VU medisch centrum houdt minimaal elke twee jaar een dergelijke oefening. Voor elke oefening worden specifieke doelen vastgesteld.

Op 9 mei waren dit de opvang van familie van slachtoffers, communicatie tussen de hulpdiensten en gebruikmaking van elkaars kennis en kunde. De oefening is om 13:00 uur afgesloten. De eerste indruk van de betrokken hulporganisaties is dat de oefening goed is verlopen. Een uitgebreide evaluatie in de komende periode, zal leiden tot een beter voorbereide crisisorganisatie van alle betrokkenen hulporganisaties.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen