Univé-VGZ-IZA-Trias zet groei voort in 2008

Array

Verlies op beleggingen drukt financieel resultaat verzekeraarscombinatie in de min
uvitVerzekeraarscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias heeft in 2008 een premieomzet gerealiseerd van 8,8 miljard euro, een groei van 13% ten opzichte van 2007. Het aantal zorgverzekerden steeg in die periode met bijna 55.000 tot ruim 4,27 miljoen klanten. Tegelijkertijd groeide de schadeportefeuille tot 2,9 miljoen verzekerde objecten, een toename van ongeveer 90.000 objecten ten opzichte van 2007.

De financiele crisis heeft echter ook Univé-VGZ-IZA-Trias niet ongemoeid gelaten. Alhoewel de verzekeraar een positief verzekeringsresultaat boekte van 98 miljoen euro voor belasting, kwam het netto resultaat over 2008 uit op een verlies van 187 miljoen door tegenvallende beleggingen. Het eigen vermogen bedroeg eind 2008 1,4 miljard euro.“2008 was een moeilijk jaar. Zoals de meeste financiele instellingen zijn we geraakt door de financiele crisis”, aldus Edwin Velzel, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Univé-VGZ-IZA-Trias. “Als we de beleggingsverliezen buiten beschouwing laten, laat ons verzekeringsbedrijf echter een positief resultaat zien met mooie groeicijfers. In een sterk competitieve markt als de onze is dat een knappe prestatie, en een goede basis om in 2009 op voort te bouwen. We zien de toekomst daarom vol vertrouwen tegemoet.”

Het volledige jaarverslag van Univé-VGZ-IZA-Trias is in te zien op www.uvit.nl/jaarverslagen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen