Onze hostingprovider Mijndomein steunt klanten in hun strijd met advocaten

Array

mijndomeinMijndomein.nl heeft afgelopen april een Fonds gelanceerd dat juridische en financiele bijstand geeft aan klanten die door advocaten worden gesommeerd hun website te verwijderen. Onlangs deden wij al citaten en links naar Trouw en de Volkskrant in de ban vanwege kinderachtige praktijken van Cozzmoss . In april verscheen op Nu.nl het bericht dat de meeste Blogsites klakkeloos accounts verwijderen als er een klacht en/of een brief van een advocaat binnenkomt. En gelukkig doen ze dat bij mijndomein en punt.nlniet en staan ze  achter haar gebruikers en halen zij niets offline tot er een gerechtelijk bevel is.  Mijndomein.nl is eigenaar van Punt.nl en hanteert niet alleen hetzelfde beleid voor haar klanten, maar gaat zelfs een stap verder door het oprichten van een speciaal fonds: Mijndomeinz.org. Met dit Fonds staat Mijndomein.nl pal achter haar klanten die door advocaten worden aangevallen op de inhoud van hun website en zich hier geen raad mee weten. Mijndomeinz.org neemt hun zorg uit handen en helpt klanten met juridische en financiele bijstand in dit proces. Mijndomein.nl is met ruim 260.000 geregistreerde domeinnamen en meer dan 100.000 klanten de grootste hostingprovider van Nederland. Voor meer informatie zie www.mijndomein.nlDreigende brieven

Uit onderzoek van het juristenkantoor ICT Recht dat op 6 april jl. is gepubliceerd op www.nu.nl, blijkt dat een dreigende brief van een advocaat vaak al voldoende is om een blogposting of een account van een auteur offline te krijgen en houden. “Hetzelfde gebeurt bij domeinnamen en dus het laten verwijderen van complete websites”, weet Henkjan de Krijger, mede-directeur van Mijndomein.nl, de grootste hostingprovider van Nederland.

Mijndomein.nl is eigenaar van Punt.nl, een platform waarop mensen een weblog kunnen starten en bijhouden. Deze twee activiteiten bestaan naast elkaar, maar voeren wel hetzelfde beleid als het gaat om het klakkeloos offline brengen van websites of weblogs na een dreigbrief van een advocaat. “Uit het gepubliceerde onderzoek bleek dat Punt.nl achter de gebruiker staat en met de uitleg van de blogger genoegen neemt”, aldus De Krijger. “Met Mijndomein.nl gaan wij een stap verder en hebben wij zojuist Mijndomeinz.org opgericht. Indien één van onze klanten een dreigbrief van een blaffende advocaat krijgt, dan geven wij hem/haar juridische of financiele bijstand in dit proces. Wij halen niets offline tot er een gerechtelijk bevel ligt en staan compleet achter onze klanten”.

Tijdens een eventueel proces of correspondentie met een advocatenkantoor zal Mijndomein.nl zoveel mogelijk openbaar maken. Indien klanten van Mijndomein.nl aanspraak willen maken op ondersteuning door dit Fonds dan kunnen zich bij de Helpdesk van Mijndomein.nl melden. Het spreekt voor zich dat bij cases die duidelijk illegaal zijn Mijndomein.nl haar verantwoordelijkheid neemt en gewoon actie onderneemt.

Over Mijndomein.nl

Mijndomein.nl, opgericht in 2003, is de voorloper op het gebied van webhosting in Nederland en geeft hieraan continue invulling door goed, goedkoop, betrouwbaar en laagdrempelig te zijn. Mijndomein.nl is met ruim 260.000 geregistreerde domeinnamen en meer dan 100.000 klanten de grootste hostingprovider van Nederland en richt zich op een breed publiek, zowel particulieren vanaf 18 jaar als het bedrijfsleven. De hostingprovider ambieert de goedkoopste en de beste te blijven en investeert hiervoor bewust in de verdere ontwikkeling en uitbreiding van het dienstenpakket. Mijndomein heeft vestigingen in Gouda en Lelystad en bestaat uit een team van ongeveer 25 werknemers. Voor meer informatie zie: www.mijndomein.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen