Stagiairs gezocht voor studie naar sterfte buiten kantoortijden

Array

gebouwIn hoeverre vermijdbare sterfte van ziekenhuispatienten toe te schrijven is aan tekortkomingen in de zorgverlening tijdens avond, nacht en weekend (ANW)? Dat is de vraag die twee medische stagiairs zouden moeten beantwoorden op verzoek van de Inspectie Gezondheidszorg en begeleid vanuit het Julius Centrum.

Sinds 2006 registreert de inspectie alle meldingen van ziekenhuiscalamiteit binnen en buiten kantoortijden in een digitale database. Tijdens de stage brengen de stagiairs op basis van dit bestand sterfte tijdens ANW-tijd en factoren die daarbij een rol spelen in kaart. Resultaten worden opgeslagen in SPSS. De stageopdracht wordt afgesloten met een schriftelijke rapportage van de bevindingen. Deze afstudeerstage is bedoeld voor 2 studenten medicijnen. Men kan eventueel onmiddellijk beginnen. De standplaats is in Utrecht. De stagevergoeding bedraagt ca. €300,- per maand op basis van een 36-urige werkweek. Meer informatie over de stage krijg je van Suzanne Menting, E-mail: [email protected], tel. 030-2338629. Voor meer informatie over het onderzoek ga je naar Marian van der Weide, E-mail: [email protected], tel. 0615035573.
Je meldt je uiteindelijk aan bij assistent onderwijs coördinator Marijke van Straaten op [email protected]
Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen