De eerste interactieve pollenkalender met videofilmpjes

Array

Ideaal als je de veroorzakers van hooikoorts beter wil leren kennen

De grassen bloeien volop… velen worden nu geplaagd door pollen en hooikoorts. Pollennieuws introduceert www.pollenkalender.tv de eerste Nederlandse pollenkalender met videofilmpjes met een heldere en beeldende uitleg over planten die veel pollen maken.
pollenU ziet wat er op elk moment in het jaar bloeit en hoe de pollenplanten zijn te herkennen. Druk op pollenkalender.tv en bioloog Maurice Martens brengt de verschillende interessante pollenplanten voor u in beeld.

Het nieuwe van pollenkalender.tv
De nieuwe website www.pollenkalender.tv geeft in één oogopslag antwoord op de volgende vragen: Wanneer bloeien de pollenplanten, Hoe allergisch zijn ze, Hoe zien ze eruit en hoeveel pollen zijn er vandaag in de lucht.

Hooikoorts en Pollen
Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen of stuifmeelkorrels afkomstig van bepaalde planten om ons heen. Circa 2 miljoen mensen in Nederland hebben in meer of mindere mate last van hooikoorts. Volgens een aantal recente publicaties blijkt omstreeks de helft van deze mensen deze planten niet te kennen. Pollenkalender.tv wil mensen kennis laten maken met de plantkundige invalshoek van hooikoorts. Pollenkalender.tv laat de planten die veel pollen aan de lucht afgeven in instructieve en educatieve filmpjes zien.

Achtergrondinformatie
Pollenkalender.tv (www.pollenkalender.tv) is een uitbreiding van Pollennieuws.nl (www.pollennieuws.nl ). Nijmeegse biologen hebben drie jaar gewerkt aan deze nieuwe pollenkalender met videofilmpjes. Deze educatieve videofilmpjes zijn opgenomen op locaties waar de planten bloeien. Dit geeft een makkelijk te herkennen beeld van elke omgeving waar de planten gelokaliseerd zijn.

Pollenkalender.tv wil mensen in staat stellen om pollenplanten, die hooikoorts veroorzaken, te leren herkennen en te mijden als ze bloeien. Pollenkalender werkt met zorgvuldig samengestelde korte videofilmpjes die regelmatig worden vernieuwd en bijgewerkt. Pollenkalender verdeelt de pollenplanten overzichtelijk in drie groepen: “Bomen en struiken”, “grassen” en “kruiden”. Nieuw soorten worden voortdurend in de kalender opgenomen. Zo is onlangs een filmpje toegevoegd van het in Nederland zeldzame, maar sterk allergene Klein glaskruid, een in Zuid-Europa beruchte hooikoortsveroorzaker die in de vroege zomer aldaar het vakantieplezier behoorlijk kan verpesten, net als de Olijf.
Meer informatie is ook te vinden in het boek “Pollen en Hooikoorts” van de auteurs Jan Derksen, Herman van Wissen en Jan Marijnissen en op de websites Pollennieuws (www.pollennieuws.nl) en Virtual Classroom Biology van de Radboud Universiteit Nijmegen (http://www.vcbio.science.ru.nl/virtuallessons/pollenintro/ ).

Voor meer informatie: www.pollenkalender.tv

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen