Sterke groei klantenbestand AeroScout in sterk eerste kwartaal 2009

Array

rtlsAeroScout, Inc., toonaangevend leverancier van Unified Asset Visibility-oplossingen voor de gezondheidszorg, heeft vandaag een sterke groei bekendgemaakt van het klantenbestand op het gebied van de gezondheidszorg, van de inkomsten en van het oplossingenassortiment in het eerste kwartaal van 2009. AeroScout heeft in het eerste kwartaal meer dan 30 ziekenhuizen mogen verwelkomen als nieuwe klant en 40 bestaande klanten hebben extra AeroScout-oplossingen gekocht. Dit resulteerde in een inkomensgroei in de sector gezondheidszorg van ruim 150% in vergelijking met het eerste kwartaal van AeroScout van 2008. De aanhoudende kracht van het bedrijf in de markt werd ook weerspiegeld in de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau KLAS. Het rapport, dat in januari 2009 is gepubliceerd, concludeerde dat AeroScout het grootste marktaandeel heeft en dat de meeste organisaties in de gezondheidszorg zich tot AeroScout wenden waar het hun RTLS-behoeften betreft.

“AeroScout is de grootste, snelst groeiende verkoper van RTLS-systemen”, aldus Steve van Wagenen, onderzoeksdirecteur bij KLAS en schrijver van het KLAS onderzoeksrapport ‘Real-Time Location Systems (RTLS) Perception Study 2009’. Reacties van de geïnterviewde professionals in de gezondheidszorg geven aan dat AeroScout een aanzienlijke kracht in de markt is wat betreft prestatie en perceptie.”

De oplossingen van AeroScout voor de gezondheidszorg stellen klanten in staat gebruik te maken van hun bestaande Wi-Fi-netwerken om de locatie, status en toestand van apparatuur en mensen te volgen. Organisaties in de gezondheidszorg over de hele wereld vertrouwen op deze oplossingen voor het verbeteren van de operationele efficientie, de naleving van wetgeving en de patientveiligheid en patientenzorg. Tot het klantenbestand van AeroScout behoren onder andere:

  • Dartmouth-Hitchcock Medical Center in Lebanon, New Hampshire (VS)
  • Hôpital St. Louis in Ettelbruck, Luxemburg
  • Seattle Children’s Hospital in Seattle, Washington (VS)
  • Seoul St. Mary’s Hospital in Seoul, Korea
  • Yale-New Haven Hospital in New Haven, Connecticut (VS)

In het eerste kwartaal van 2009 heeft AeroScout haar assortiment oplossingen voor de gezondheidszorg uitgebreid met vochtigheidsgraadbewaking en aanvullende sensortags voor temperatuurbewaking voor de oplossing voor statusbewaking. Het bedrijf heeft verder een assortiment functies en oplossingen toegevoegd aan haar MobileView-software die speciaal gericht zijn op de gezondheidszorg. Daarnaast is AeroScout waardevolle integraties blijven ontwikkelen voor belangrijke producten en toepassingen voor de gezondheidszorg, waaronder VOIP-telefoons, infusiepompen en toepassingen voor bedrijfsmiddelenbeheer. AeroScout heeft bijvoorbeeld een samenwerkingsverband voor integratie aangekondigd met St. Croix Systems, een innovatieve leverancier van oplossingen voor bedrijfsmiddelenbeheer, om gezamenlijke klanten in staat te stellen medische hulpmiddelen en apparatuur efficienter te beheren. Deze verbeteringen/uitbreidingen blijven het ruime assortiment oplossingen voor de gezondheidszorg van AeroScout uitbreiden, onder andere in de volgende categorieen:

  • bedrijfsmiddelenbeheer
  • onderhoud van apparatuur
  • statusbewaking (temperatuur en vochtigheid)
  • patient- en personeelsveiligheid
  • werkstroom- en hulpmiddelenbeheer

“Na het recordjaar 2008 zijn we blij dat we een aanhoudende wereldwijde groei voor onze gezondheidszorgoplossingen kunnen melden in 2009”, aldus Gabi Daniely, vicepresident Marketing and Product Strategy. “Onze oplossingen zijn een aanvulling op standaard Wi-Fi-systemen, waarmee klanten hun investeringen in hun bestaande draadloze netwerken kunnen beschermen. In deze zware economische tijden erkennen organisaties in de gezondheidszorg duidelijk dat het belangrijk is om kapitaaluitgaven en bedrijfskosten te beperken, maar tegelijkertijd toch de patientenzorg te blijven verbeteren. Dit veroorzaakt de snelle aanname van de oplossingen van AeroScout.”

AeroScout heeft een exclusieve erkenning van haar oplossingen van de American Hospital Association. Het bedrijf zal haar oplossingen voor de gezondheidszorg tentoonstellen op stand 813 op de conferentie en vakbeurs AAMI 2009, in Baltimore, Maryland (VS), van 6 tot 8 juni.

Over AeroScout

AeroScout is marktleider op het gebied van oplossingen voor “Unified Asset Visibility”. Klanten verbeteren hun operationele efficientie met producten van AeroScout die de standaard Wi-Fi-netwerken ondersteunen bij het volgen en beheren van de locatie, toestand en status van mobiele bedrijfshulpmiddelen en mensen. Het wereldwijde klantenbestand van AeroScout bestaat uit toonaangevende ziekenhuizen, productiebedrijven en logistieke organisaties, waarvan vele zijn opgenomen in de Fortune 500. Het bedrijf heeft de eerste op Wi-Fi gebaseerde actieve RFID-tag uitgevonden en wordt tegenwoordig alom erkend als marktleider wat betreft het aantal gebruikte en verzonden tags. AeroScout heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Redwood City, Californie, en heeft vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Azie, Australie en Latijns-Amerika. Kijk voor meer informatie op www.aeroscout.com.

AeroScout is een geregistreerd handelsmerk van AeroScout, Inc. Wi-Fi is een handelsmerk van de Wi-Fi Alliance.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen