cc-post.nl vervangt telefonisch contact met de zorg en wint LEVV-prijs

Array

verzorgingCC-Post biedt aan gebruikers een beveiligde ruimte op internet, waar medewerkers van zorginstellingen berichten kunnen plaatsen en vragen kunnen beantwoorden over hun clienten. Hierbij gaat het meestal om clienten die zelf niet meer in staat zijn volwaardig te communiceren met zowel familieleden als zorg. Enkele tientallen zorginstellingen maken sinds 2006 gebruik van CC-Post en de praktijk laat zien dat hierdoor niet alleen een beter contact ontstaat met de familieleden, maar dat ook het aantal misverstanden over de zorg afneemt. Bovendien neemt het aantal tijdrovende telefoontjes af.

Via de link www.hoegaathetmetmijnmoeder.nl  leggen dagelijks honderden mensen contact met de zorginstelling waar hun vader of moeder wordt verzorgd.

Steeds meer mensen gebruiken CC-Post op internet (www.cc-post.nl) als medium om op de hoogte te blijven van het wel en wee van een familielid dat in een zorginstelling woont. Via internet ? Dat lijkt misschien vreemd, maar blijkt in de praktijk grote voordelen te hebben.

Het systeem CC-Post heeft de afgelopen jaren daarom diverse prijzen gewonnen. Daar is op 5 juni de LEVV Innovatieprijs 2009 aan toegevoegd.

Innovatieprijs als bewijs
Twee teamleiders bij de Zorggroep Hof en Hiem in Friesland zijn vandaag (5 juni) onderscheiden met de LEVV Innovatieprijs 2009 voor de vernieuwende wijze waarop zij familie weten te betrekken bij de zorg. Ria Witteveen en Tineke Wassenaar maken sinds 2006 gebruik van CC-Post. Naast praktische mededelingen, plaatsen verzorgenden bewust ook sfeerberichten,bijvoorbeeld over een fietstochtje of het bezoek van een kleinkind. Door CC-Net is het contact tussen familie, verzorgenden en clienten aanzienlijk toegenomen. Ook is het aantal bezoeken aan het verzorginghuis zelf opvallend toegenomen. CC-Post won in 2007 en 2008 ook al innovatieprijzen in de zorg.

Waarom eerste prijs?
De jury besloot CC-Post de eerste prijs toe te kennen omdat het systeem in al zijn eenvoud van hoge kwaliteit is en van grote betekenis voor de maatschappij. Hof en Hiem ontvangt 5000 euro die kan worden besteed aan een nieuw project of een vervolgproject.

Een nadere kennismaking met dit systeem waardoor familieleden sneller weten hoe het met hun familielid in de zorginstelling gaat is te zien op www.hoegaathetmetmijnmoeder.nl
Links: www.cc-post.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen