Slotervaartziekenhuis gaat 100 Wajongers aan het werk helpen

Array

slotervaart_ziekenhuisHet Amsterdamse Slotervaartziekenhuis gaat in de komende twee jaar 100 jongeren met een beperking een werkplek bieden. Het ziekenhuis werd voor dit experiment benaderd door de Universiteit Maastricht en het UWV. Uniek is dat bestaande functies worden aangepast aan de arbeidsmogelijkheden van de jongeren. Het doel is om de Wajongers een duurzame functie aan te bieden. Snelle uitval, een veel voorkomend verschijnsel, moet daarmee voorkomen worden. Gisteren werd het door het UWV gefinancierde experiment ondertekend.

Maatwerk
Het experiment richt zich specifiek op deze kwetsbare groep. Het aantal Wajongers groeit verder, terwijl juist zij in deze tijd extra moeilijk aan het werk komen. ‘Veel Wajongers hebben moeite met een bepaald aspect van een functie en haken daarom af. Door te kijken naar wat ze wel kunnen en de functie daarop aan te passen, kan de uitval worden beperkt’, zegt Hans Dorrestein, woordvoerder van het Slotervaartziekenhuis.

Behoefte aan personeel zorgsector
Het experiment is om meerdere redenen van groot belang. In deze tijd van economische crisis is het goed om, waar mogelijk, nieuwe banen te creeren. De zorgsector biedt daarvoor mogelijkheden, omdat er een grote behoefte aan personeel is.

De werving van kandidaat-werknemers vindt plaats onder Amsterdamse Wajongers. ‘Zij moeten net als iedere andere werknemer solliciteren en krijgen een passende vergoeding voor hun werkzaamheden’, aldus Dorrestein.

Eenvoudige werkzaamheden
De meeste Wajongers zijn goed in staat eenvoudige werkzaamheden te verrichten in een gestructureerde werkomgeving met niet al te veel afleiding en voldoende begeleiding. Daarbij hoeft het niet alleen te gaan om verzorgende taken als koffie schenken of maaltijden rondbrengen, maar ook aan het gezelschap houden van patienten en ondersteunende functies als schoonmaak, keuken- en kantinetaken.

Bron: Sociaaltotaal.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen