Reorganisatie Amphia gaat zeker 60 miljoen kosten

Array

amphia-exterieur-gereedDe sluiting van de locatie Langendijk en nieuwbouw van de locatie Molengracht van het Amphia-ziekenhuis in Breda gaat naar verwachting zestig tot tachtig miljoen euro kosten. Daarbij zullen waarschijnlijk geen gedwongen ontslagen vallen. Dat heeft bestuursvoorzitter Olof Suttorp bekendgemaakt. De Raad van Bestuur wil het Amphia-ziekenhuis aan de Langendijk snel sluiten en alle afdelingen verhuizen naar het complex aan de Molengracht. Dat zou veel efficienter zijn en tot betere zorg leiden, zo vertelt Amphia-bestuursvoorzitter Olof Suttorp. Hij erkent dat er onrust is ontstaan onder het personeel over de plannen. Suttorp neemt die onrust serieus maar vindt het niet terecht. Hij sluit niet uit dat er meer medewerkers nodig zullen zijn.Volgens Suttorp is openhouden van het complex aan de Langendijk op de lange termijn duurder dan sluiten. Met de verkoop van het terrein moet de nieuwbouw aan de Molengracht worden betaald. Dat is een belangrijke voorwaarde voor het hele project. Het bestaande ziekenhuis aan de Molengracht wordt uitgebreid met nieuwbouw die vanaf 2012 stap voor stap in gebruik kan worden genomen. Het laatste deel in 2015, zo is de huidige planning. Het Amphia aan de Molengracht ligt op een negen hectare groot terrein. Daarop is relatief veel parkeerruimte die bebouwd kan worden. Volgens de raad van bestuur kunnen parkeergarages straks een oplossing zijn. Hoge ziekenhuisgebouwen wil het bestuur niet. Het project heeft geen gevolgen voor de ziekenhuislokatie in Oosterhout.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen