LHV sluit nieuw contract met Nationale-Nederlanden

lhv-contract-2009De Landelijke Huisartsen Vereniging heeft een nieuw Mantelcontract Ziekengeld afgesloten met Nationale-Nederlanden. Leden van de LHV kunnen hiermee deelnemen aan een verzuimverzekering met aanvullende diensten als arbo en re-integratie. Het contract gaat in per 1 januari 2010 en heeft een looptijd van drie jaar. Het bestaande contract wordt hierdoor vervangen.

Huisartsen die het arbopakket van Maetis afnemen via Nationale Nederlanden krijgen structureel extra korting op de ziekengeldverzekering. De dienstverlening rond re-integratie wordt geboden door Keerpunt. De premie voor de verzekering wordt voor bijna iedere deelnemers niet verhoogd. Grotere huisartsenposten krijgen per 1 januari 2010 een eigen premietabel. Het verzekeringspakket is winstdelend.

Ziekteverzuim is laag
Lodi Hennink, algemeen directeur van de LHV: ‘De hoeveelheid personeel die huisartsen in dienst hebben, neemt rap toe door de toenemende zorgvraag. Daarom wordt het met het jaar belangrijker om het verzuimrisico adequaat af te dekken. Mede door de inzet van Keerpunt is het ziekteverzuim in de huisartsenpraktijken ongelooflijk laag. We hebben dan ook geen seconde geaarzeld om het contract met Nationale-Nederlanden te vernieuwen.’

Eén pakket
Lidwien Suur, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden, onderstreept het belang van maatwerkafstemming op de branche: ‘We hebben een goede relatie opgebouwd met de LHV en de nieuwe overeenkomst bewijst dat een collectieve overeenkomst voordelen biedt. We kennen daarnaast de branche en het verzuimgedrag binnen de branche. Gerelateerde risico’s komen nu samen in één pakket voor de huisarts. En de winstdeling biedt daarnaast de LHV mogelijkheden haar dienstverlening verder te verbeteren.’

Op de foto (v.l.n.r.): Lodi Hennink, algemeen directeur LHV, Bram Stegeman, bestuurslid LHV en huisarts, Arjette Tetteroo, branchemanager Nationale-Nederlanden en Lidwien Suur, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen