Van jokkebrokken tot ziekelijke fantasten in de zorg

7
1117

dr-quackLeugenaars zijn er in alle soorten en maten. Van kinderen die blozen om hun allereerste leugentje om bestwil tot pathalogische leugenaars die liegen tot zij er bij neervallen. Het AD heeft er dit weekend een mooi verhaal over. De medische wetenschap heeft ook een aantal van dit soort lieden. Momenteel zij vooral de cosmetische artsen flink in opspraak. En in hoeverre geloven zijn zelf in hetgeen zijn niet zijn. Naast de recente berichten over dokter Rock Goerdin zijn er het afgelopen jaar nog meer van dit soort praktijken geweest. Bovengenoemde arts “vermeed” dit door zich ‘cosmetisch arts of esthetisch chirurg’ te noemen, een titel die onbeschermd is, in tegenstelling tot de beroepsnaam ‘plastisch chirurg’.  Ook is er veel te doen rondom de Silhouet-Kliniek en de doorstart van die kliniek. (zie ook andere links onderin het artikel)Hoe kan het dat  huisartsen, hart-longchirurgen en  gynaecologen neusvergrotingen, borstvergrotingen en liposucties uitvoeren met ernstige schade voor de patient tot gevolg?
Het systeem in Nederland werkt dit soort zaken in de hand. Wie in Nederland een privékliniek begint en zich niet zelf aanmeldt bij de Inspectie voor Gezondheidszorg kan zijn goddelijke gang gaan. We kunnen niet vaak genoeg roepen dat mensen in Nederland zich alleen moeten laten helpen door een bij de beroepsvereniging NVPC geregistreerde plastisch chirurg. Daar is controle op de kwaliteit en garantie.

Vijf jaar geleden had Zuid-Korea zijn ook zo’n charlatan. Kloonpionier Woo Suk Hwang verhaalde in 2004 van de eerste gekloonde menselijke stamcel. Een jaar later claimde hij zelfs dat hij dertien op maat gemaakte menselijke stamcellen had opgekweekt.  De vermaarde wetenschapper kreeg eerst geen enkele tegenspraak, maar zijn claims bleken nu elk bewijs te missen.

Volgens de Britse psycholoog en publicist Oliver James gaat het zelden puur om het geld. Sommige leugenaars beseffen ook niet meer dat zij liegen. In ernstige gevallenwordt gesproken van pseudologica fantastica. Mensen die daaraan lijden verzinnen soms een hele nieuwe levensloop. Dat gebeurt vaak met zoveel overtuiging dat niemand wil of durft door te vragen.

Lees ook voor meer van dit soort voorbeelden:

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=gul26c3im

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland/4492631/Omstreden-kliniek-binnen-twee-weken-open.ece

http://www.kliniekoverzicht.nl/news/598/Pati%C3%ABnten_omstreden_kliniek_naar_Elkerliek.html

De afgelopen dagen zijn overigens, vanuit het niets, allerlei reacties op dit topic gekomen over een van de artsen, die deze misstanden aan de kaak stelde. Deze arts wordt voor beticht van zaken waar vooral prutsers zoals Goerdin zich schuldig aan hebben gemaakt. Dit topic wordt vervolgd nadat we grondiger onderzoek hebben gedaan!We hebben weinig onderzoek hoeven doen. Vrijdag 24/7 een uitgebreid verslag.

UPDATE: Ook de Volkskrant heeft de gewraakte arts afgelopen week al in het vizier.

UPDATE II:

Drs. Vercoutere, de chirurg van Acura MC,  liet ons per mail het volgende weten,  hij is een big-geregistreerd en msrc geregistreerd algemeen chirurg en thoraxchirurg.  “En met de borstoperaties is niets aan de hand….”Dr. Vercoutere voert binnen de esthetische chirurgie alleen borstcorrecties uit en heeft daarvan ongeveer 1500 operaties uitgevoerd. De klachten n.a.v. de tijdelijke sluiting van de kliniek werden door inspectie beoordeeld en hier werden geen consequenties of sancties aan verbonden”.

Naar aanleiding van bovenstaande mailtje hebben we in eerste instantie een deel van dit bericht. Het deel over de artsen uit de voormalige Silhouet Kliniek is toen verwijderd. Maar de geruchten bleken gewoon te kloppen.We hebben het door middel van dit berichtje de kwestie gerectificeert nadat we deze op juistheid bij IGZ hebben getoetst Het bericht bleek dus gewoon te kloppen.In de Acura Medisch Centrum werken artsen die eerder ook al in de, door IGZ, gesloten Silhouet Kliniek werkten. Over beide artsen schreven we onlangs nog een artikel waarin beide artsen naast het verhaal van Rock Goerdin vermeld werden en dit leverde ons een boos mailtje op met de dreiging dat we advocatenkantoor Mosckowitz uit Maastricht op ons dak konden verwachten.

We waren net met een nieuw onderzoek naar de kliniek gestart en nu blijken dat er toch weer klachten zijn over de arts van Arcure MC. Er blijkt dus vooral een heleboel met de borstoperaties mis te zijn. Daar was eerder ook al sprake van. Plastisch chirurg Roel Fresow van het Elkerliek-ziekenhuis in Helmond was daar in BN de Stem van 11 februari heel duidelijk over. “Laat ik dit zeggen: ik zou me nooit in die kliniek laten behandelen.”

We zien de juridische stappen (met dwangsom) met vertrouwen tegemoed. De betrokken chirurg opereert intussen gewoon verder. Volgens zichzelf en volgende de kliniek is hij heel kundig. Sinds gisteren stond er in het gastenboek slechts een berichtje van een patient die nog nieuwe borst moest krijgen gepost op 19 juli 2009. Nu staan er een aantal bij. Vasdt geen toeval en ook niet erg geloofwaardig.  De inspectie was al bezig met een onderzoek naar het Acura Medisch Centrum en neemt de nieuwe klachten daarin mee. Wordt dus vervolgd……………..helaas!

Lees ook:

7 REACTIES

  • ——————————–
   KANKERRISICO BIJ SOJA-IMPLANTAAT.
   Borstimplantaten die met soja-olie zijn gevuld, kunnen giftige stoffen afscheiden en zo kanker of andere ziekten veroorzaken. Vrouwen met dergelijke borstimplantaten moeten zich melden bij hun arts om deze gevaarlijke producten de laten verwijderen. Dat is gisteren bepaald op een internationaal congres in Groningen aan de hand van de meest recente onderzoeksgegevens.
   Hoogleraar plastische chirurgie professor dr. J.P.A. Nicolai van het Academisch Ziekenhuis Groningen: “Uit onderzoek is gebleken dat de soja-olie het omhulsel verteert waardoor giftige stoffen het lichaam binnendringen. Het gif kan cellen veranderen of zelfs massaal doden. Het is niet uitgesloten dat hierdoor kanker in de borst kan ontstaan. Enkele jaren geleden was er in Groot-Brittannië al de nodige ophef rond soja-olie implantaten. Destijds werd niet alleen uitgegaan van risico op kanker. Tevens werd gewaarschuwd dat de giftige stoffen bij zwangerschap gevaar op konden leveren voor het ongeboren kind. Nederland volgde twee jaar geleden niet het advies van de Britse autoriteiten om de implantaten te laten verwijderen.
   ——————————–

   Als geregistreerd plastisch chirurg ben ik terdege opgeleid om patienten de juiste medische zorg te verlenen. Dit doe ik op de meest integere wijze.
   Uit bovenstaand citaat, dat u desgewenst ook hier: http://www.kankerpatient.net/viewtopic.php?f=6&t=2302&st=0&sk=t&sd=a&start=120 kunt nalezen, ziet u dat dergelijke adviezen aan individuele patienten dus niet uit winstbejag worden gegeven, zoals Loes hierboven suggereert, maar uit professioneel handelen, gebaseerd op kennis en kunde.
   Loes, die niet traceerbaar blijkt omdat ze (ook op andere websites) een vals mailadres opgeeft, lijkt haar reactie te geven met het doel mij, en ook andere integere en goed opgeleide plastisch chirurgen, te benadelen. Toevalligerwijs zijn dat allemaal de plastisch chirurgen die in het verweer zijn gekomen tegen klinieken als de Citykliniek en Kliniek Silhouet. Dit impliceert dat “loes” wellicht een relatie heeft met een van deze klinieken.
   Indien zal blijken dat dit inderdaad zo is, dan sluit ik juridische stappen niet uit.

   Ondertussen blijf ik mij inzetten voor een betere kwaliteit van zorg op het gebied van de plastische chirurgie, ook als dit tot gevolg heeft dat berichten zoals hierboven over mij op internet worden verspreidt. Want bij mij staat het patientenbelang wél op de eerste plaats.

   Tot slot nog even wat nadere informatie over bovenstaand citaat: Het handelt hier om de zgn. Trilucentâ„¢ borstimplantaten.
   Indien u vermoedt dat u een Trilucentâ„¢ borstimplantaat heeft, dient u eerst contact op te nemen met de chirurg die de implantatie heeft verricht.
   Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze implantaten, AEI Inc., heeft erin toegestemd om alle vereiste behandelingen te betalen. Indien u inderdaad Trilucentâ„¢ borstimplantaten heeft en besluit om deze te laten weghalen of te vervangen, dan hoeft u daar dus zelf niets voor te betalen. Voor nadere informatie omtrent de vergoedingsregeling kunt u contact opnemen met de Consumentenbond.

  • inderdaad dat geloof je toch zelf niet een chirurg -edit redactie naam verwijderd van reactie van 87.145.91.209-die te goed is voor deze wereld. de meeste plastich chirurgen zijn poenpakkers en deze is de kampioen

 1. -edit redactie, reactie ip 84.197.46.4 verwijderd, aantijgingen zijn ongefundeerd en smadelijk-

 2. -edit redactie, reactie ip 84.197.46.4 verwijderd, aantijgingen zijn ongefundeerd en smadelijk-

Comments are closed.