Prof.dr. Jos van der Meer gekozen tot lid van de Academia Europaea

Array

jos_van_der_meer2Prof.dr. Jos van der Meer, verbonden aan de afdeling Algemeen Interne Geneeskunde in het UMC St Radboud, is onlangs gekozen tot lid van de Academia Europaea. De Academia Europaea (AE) is een Europese niet-gouvernementele organisatie van wetenschappers die het opleiden, leren en onderzoeken sterk stimuleren en promoten. De AE, opgericht in 1988, bestaat uit ongeveer 2000 leden die gelden als toonaangevende experts op hun eigen vakgebied. Vakgebieden zijn onder meer natuurwetenschappen, biowetenschappen, geneeskunde, wiskunde, letteren en de sociale en cognitieve wetenschappen.
Naast Jos van der Meer werden dit jaar uit Nederland ook de historicus Willem Frijhoff, de celbioloog Hans Clevers (directeur Hubrecht Instituut) en de natuurkundigen en Nobelprijswinnaars Gerard ’t Hooft en Martinus Veltman gekozen tot leden van het AE.

Andere leden van het AE zijn onder meer Piet Borst (Nederlands Kanker Instituut), Robbert Dijkgraaf (president van de KNAW) en prof dr René Bindels, fysioloog van het UMC St Radboud.

Meer informatie: www.acadeuro.org.

Recente artikelen