Remissie van drie jaar voor Ziekte van Chron door adalimumab

Array

Patienten met de ziekte van Crohn bereiken een remissie van drie jaar met HUMIRA® (adalimumab) van Abbott
adalimumabUit langetermijngegevens blijkt dat patienten met matige tot ernstige ziekte van Crohn behandeld met HUMIRA® (adalimumab) gedurende drie jaar behandeling in remissie bleven. De resultaten van CHARM, een placebogecontroleerd klinisch onderzoek van 1 jaar, en van ADHERE, de open-label extensie (OLE) van 2 jaar (waarbij alle patienten met HUMIRA behandeld werden), werden voorgesteld ter gelegenheid van de DDW (Digestive Disease Week) in Chicago.
Uit de gegevens blijkt dat 64 procent van de patienten behandeld met HUMIRA en in remissie na één jaar in CHARM, na twee bijkomende jaren in de OLE nog steeds in remissie waren. 73 procent van de patienten behandeld met HUMIRA en in steroïdenvrije remissie na één jaar in CHARM, waren twee jaar later nog steeds in steroïdenvrije remissie.

De ziekte van Crohn is een ernstige chronische ziekte en patienten hebben nood aan een behandeling die hun ziekte onder controle houdt. Drie jaar doeltreffendheidsgegevens verhogen het vertrouwen van artsen die HUMIRA kunnen voorschrijven aan hun patienten met de ziekte van Crohn. Ongeveer 15.000 Belgen lijden aan de ziekte van Crohn. Elk jaar worden in ons land 500 nieuwe gevallen vastgesteld. De ziekte komt in alle leeftijdscategorieen voor. De eerste symptomen treden gewoonlijk op vóór de leeftijd van 40 jaar. De meest voorkomende ziektesymptomen zijn diarree, krampen, abdominale pijn, gewichtsverlies, koorts en, in sommige gevallen, rectale bloeding. Vroeg of laat moet tot 75 procent van de patienten met de ziekte van Crohn een ingreep ondergaan wegens complicaties (zoals fistels, abcessen, darmvernauwingen) of behandelingsresistentie.

Bron : Abbott

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen