Meerwaarde zorgketen sterkere vermogenspositie

Array

careMeerwaarde zorgketen is vooral sterkere vermogenspositie
Tal van zorgketens bestaan al tien of twintig jaar. Ze zijn niet nieuw. Zo bestaan Noorderbreedte in Friesland, de Zorggroep Almere, Pantein in Brabant, Rijnlandgroep in Leidschendam en Zorgsaam in Zeeuws Vlaanderen al sinds de jaren negentig. Door de jaren heen blijkt vooral de sterkere vermogenspositie en de concentratie van bouwkundige en innovatieve kennis een groot pluspunt.

Deze conclusie trok ondergetekende na afloop van de intervisiesessie die op maandag 20 juli plaatsvond op het Julius Centrum. Onder zijn gespreksleiding wisselden Raden van Bestuur van de genoemde zorgketens ervaringen uit. Ze zijn alle bezig met kleinschalige woonvormen en mengvormen van ziekenhuiszorg, eerstelijn en ouderenzorg.

Verder blijken in de loop der tijd soms de ziekenhuizen met een positief saldo te draaien en soms de Awbz sector. Dat levert risicospreiding op, daarmee een grotere financiele weerbaarheid en de kans om te investeren in kleine voorzieningen. Zo werkt Zorgsaam in Zeeuws Vlaanderen in 45 kleine, doch modern ingerichte vestigingen en Pantein in dorpen met soms slechts 650 inwoners.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen