Nieuwe contracten afgesloten met zorgaanbieders

Array

huishoudelijke-hulpNieuwe contracten afgesloten met zorgaanbieders van huishoudelijke hulp

Ongeveer 500 inwoners van Rhenen ontvangen momenteel hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Per 1 augustus 2009 zijn nieuwe contracten afgesloten met acht zorgaanbieders.

Dit heeft gevolgen voor klanten, die tot nu toe huishoudelijke hulp ontvingen van Vitras/CMD of Beeuwkes Thuiszorg. De hulp bij het huishouden werd tot 1 augustus 2009 geleverd door verschillende zorgaanbieders, waaronder Vitras/CMD en Beeuwkes Thuiszorg.

Vitras/CMD gaf in juni 2008 aan dat zij door de veranderde marktsituatie niet meer voor het afgesproken tarief verantwoord hulp kan bieden. Om ervoor te zorgen dat alle klanten hulp bij het huishouden blijven krijgen, heeft de gemeente een nieuwe aanbestedingsprocedure uitgevoerd.

Bij de aanbestedingsprocedure zijn meerdere prijs- en kwaliteitscriteria gesteld. Een van de huidige zorgaanbieders die zich had ingeschreven op de aanbestedingsprocedure, Beeuwkes Thuiszorg, is hierbij afgevallen. Per 1 augustus 2009 gelden contracten met de volgende zorgaanbieders: Agathos, Axxicom, Curadomi, Opella, Quarijn, RST, Tzorg en TSN.

De klanten van Vitras/CMD en Beeuwkes Thuiszorg hebben  een brief met een brochure ontvangen, met daarin informatie over alle gecontracteerde zorgleveranciers. De klanten konden tot 20 juli 2009 aangeven van welke organisatie zij in het vervolg hulp bij het huishouden wensen te ontvangen.


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen