UZA-microbioloog Herman Goossens is één van ‘De 100 van Antwerpen’

0
267

hermangoossensGazet van Antwerpen noemt UZA-microbioloog Herman Goossens één van “De 100 van Antwerpen”. Dat is een groep van honderd mensen die in binnen- en buitenland een belangrijke ambassadeur zijn voor Antwerpen. De Gazet van Antwerpen roemt Herman Goossens als één van de weinigen die er met zijn antibiotica-onderzoek is in geslaagd om de mentaliteit van een een hele bevolking om te gooien.

Microbioloog Herman Goossens is één van de architecten van het antibioticabeleid van de Belgische en Europese overheden. Onder zijn impuls vindt voortaan elk jaar op 18 november een Europese Antibioticadag plaats. “Als onderzoeker leverde hij het eerste directe bewijs van antibioticaresistentie. Zijn resultaten waren niet alleen wereldnieuws. Ze drongen ook door in ons dagelijks leven. Door zijn jaarlijkse antibioticacampagnes springen we vandaag zuiniger dan ooit om met deze ‘mirakelgeneesmiddelen’, aldus Gazet Van Antwerpen.

Laagste incidentiegraad MRSA
Het onderzoek en in de inzet resoneren tot in het UZA. Dat bevestigt gedelegeerd bestuurder Johnny Van der Straeten: “Herman is erg innovatief en legt de nadruk op de toepassing van de wetenschap in de ziekenhuispraktijk. En hij trekt door zijn werk enorm veel onderzoeksprojecten aan voor Antwerpen. Door zijn inspanningen heeft het UZA de laagste incidentiegraad van de ziekenhuisbacterie MRSA.”

Wereldtop
Herman Goossens wijst er in Gazet van Antwerpen op dat dat succesverhaal het resultaat is van jarenlang teamwork. “Ik heb het geluk gehad dat ik kan samenwerken met erg talentvolle mensen. Ik ben veeleisend voor mijn medewerkers, maar ook voor mezelf. Het moet perfect zijn. Ik beschik over een enorm goed team, waarvoor ze mijn in heel Europa benijden. Het Antwerpse researchlab behoort tot de absolute Europese top.”

Bron: MagUZA