Negen op de tien zijn verzekerd bij “grote vier”

Array

amIn Nederland functioneerden in 2008 dertig zorgverzekeraars. De vier grootste verzekerden 88% van de Nederlandse bevolking: Achmea 31% (met labels AGIS, Zilveren Kruis, Groene Land, Avero, FBTO en Interpolis), Uvit 25% (Univé, VGZ, IZA en Tria), CZ 20% en Menzis 12%, De overige 26 zorgverzekeraars hebben een marktaandeel van 12%. Deze informatie citeert Guus Schrijvers uit het augustusnummer van het blad Assurantie Magazine, dat u kunt vinden op www.amweb.nl. Tot zover dit bericht.

De heer Schrijvers merkt op dat het normaal is op een stabiele markt dat enkele grote aanbieders de meeste klanten trekken. Dat is bijvoorbeeld ook het geval bij supermarkten, banken en oliemaatschappijen. In zo’n stabiele markt vindt af en toe op onderdelen een prijzenoorlog plaats (bijvoorbeeld bij supermarkten) , maar meestal beperkt de concurrentie zich tot het aanbieden van gimmicks zoals handdoeken (bij de benzinepomp) en knuffels ( bij banken).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen