Contract met topvoetballer helpt kind meer te bewegen

scoren-voor-gezondheidScoren voor Gezondheid
Profvoetballers uit de eredivisie hebben kinderen gestimuleerd gezonder te leven. Uit onderzoek van TNO naar de resultaten van het project Scoren voor Gezondheid blijkt dat kinderen meer zijn gaan bewegen en gezonder zijn gaan eten. Het onderzoek is gisteravond aangeboden aan Staatssecretaris Jet Bussemaker tijdens de Voetballer van het jaar 2009 Gala.

Voetballende zwaargewichten als Stijn Schaars, Ricky van Wolfswinkel, Danny Koevermans en hun collega’s uit de Eredivisie werkten het afgelopen seizoen mee aan het project Scoren voor Gezondheid, waar dit jaar ruim 8000 basisschoolkinderen aan deelnamen. Kinderen volgden twintig weken een programma waarin ze bewust werden gemaakt om gezonder te leven, minder vet en meer fruit te eten, minder suikerdranken en meer te bewegen.

TNO onderzoek
TNO onderzocht ruim 2000 deelnemende kinderen. Uit de resultaten blijkt dat het percentage kinderen dat voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) is toegenomen, de conditie is toegenomen en het aantal kinderen dat lichamelijk inactief is, is afgenomen. Tevens zijn meer kinderen lid geworden van een sportvereniging en hebben zij vaker de ongezonde tussendoortjes verruild voor minimaal twee stuks fruit per dag.
Downloads
TNO-rapport Evaluatie Scoren voor Gezondheid 2009 1008 KB

Bron: TNO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen