Het grote griepboek van Ab Osterhaus

Array

boek-griep-97890352312071Beter getimed kan bijna niet: deze week verscheen de Nederlandse versie van ‘101 Questions & Answers on Influenza’ van prof. Ab Osterhaus, hoofd Virologie van het Erasmus MC, en de Vlaamse wetenschapsjournalist David de Pooter.

In dit boek worden op heldere maar genuanceerde wijze alle mogelijke vragen over griep beantwoord, zowel over de ‘gewone’ griep als over de vogelgriep en ‘Mexicaanse griep’ (officieel: Nieuwe Influenza A H1N1). Heel uitgebreid is het hoofdstuk over vaccinaties.

Visuele grap
Dit fraai geïllustreerde boek is ook bruikbaar als naslagwerk voor professionals in de zorg, het onderwijs of de journalistiek. Leuke visuele grap: op de kaft van het boek lijken slordige afdrukken van limonadeglazen te staan. Die blijken bij nader inzien afbeeldingen van het griepvirus.

101 vragen & antwoorden over griep, geschreven door Ab Osterhaus en David De Pooter, is hét naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in griep. De duidelijke structuur maakt het makkelijk toegankelijk voor zowel leken als zorgprofessionals die geconfronteerd worden met griep of grieppatienten in de dagelijkse praktijk. Bovendien zorgt de vraag en antwoord structuur ervoor dat de lezer gemakkelijk door de griep informatie kan ‘zappen’. Wanneer de lezer onbekende of wetenschappelijke termen tegenkomt, wordt er doorverwezen naar andere hoofdstukken in het boek waar de benodigde informatie staat.

Boekgegevens

Uitgeverij Elsevier, Maarssen.
Titel: ‘101 vragen en antwoorden over griep’.
Oplage: 2.500 exemplaren (Nederlandse versie), 6.000 (Engelse versie).
168 pagina’s, met kleurenillustraties.
Prijs: tot en met 15 september € 20, daarna € 25.

101 vragen en antwoorden over Griep
101 vragen en antwoorden over Griep
Ab Osterhaus & David de Pooter

Recente artikelen