NZa stelt beleidsregel vast voor bouwimpuls AWBZ-instellingen

Array

verklaringDe Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een beleidsregel vastgesteld om € 160 miljoen te verdelen onder zorginstellingen. Het extra geld is bedoeld als investeringsimpuls voor de instellingen. Verpleeghuizen kunnen hiermee de drie- of meerbedskamers vervangen en de gehandicaptenzorg de rode of oranje aangemerkte gebouwen. Verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg kunnen tot 1 november 2009 een aanvraag bij de NZa indienen.

Het kabinet wil investeren in bouwactiviteiten en heeft daarvoor € 320 miljoen ter beschikking gesteld als investeringsimpuls. Hiervan is € 160 miljoen bedoeld voor het wegwerken van drie- of meerbedskamers in de verpleeghuizen en voor het vervangen van als rode of oranje aangemerkte gebouwen in de gehandicaptenzorg. Het doel van de investeringsimpuls is het stimuleren van bouw voor de zorg die vertraagd is omdat externe financiers zich terughoudend opstellen.

Verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg kunnen tot 1 november 2009 een aanvraag bij de NZa indienen voor versnelde afschrijving van een resterende boekwaarde na realisatie van de bouw en bijbehorende kosten van interimvoorzieningen.

Voor honorering van de aanvragen moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Eén van de voorwaarden is dat een externe financier schriftelijk verklaart dat hij bereid is krediet te verstrekken op het moment dat de gevraagde bouwimpuls door de NZa wordt toegekend. Daarnaast is een toelating vereist voor de bouw die is of wordt gestart tussen 25 maart 2009 en 31 december 2010.

Bij overschrijding van de € 160 miljoen wordt gekeken naar prioriteit. De aanvragen met een relatief laag afschrijvingsbedrag per te vervangen plaats krijgen een hogere prioriteit dan die met een relatief hoog bedrag per plaats.

beleidsregel Invulling bouwimpuls AWBZ (CA-399)

    Bron: NZa

    Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

    Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

    Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

    De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

    Recente artikelen