NIVEL-programmaleiders benoemd tot hoogleraar

Array

NIVEL-programmaleiders Cordula Wagner en Anneke Francke benoemd tot hoogleraar
Twee NIVEL-programmaleiders zijn benoemd tot bijzonder hoogleraar bij de afdeling Sociale Geneeskunde van VU medisch centrum en EMGO+ van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Cordula Wagner is per 1 augustus benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Patientveiligheid in de gezondheidszorg’. Anneke Francke per 1 september tot bijzonder hoogleraar ‘Verpleging en verzorging in de laatste levensfase’.

Als bijzonder hoogleraar ‘Patientveiligheid in de gezondheidszorg’ zal Cordula Wagner onderzoek doen naar de invloed van de organisatie van zorg, de veiligheidscultuur, en de communicatie en samenwerking binnen en tussen professies op het vóórkomen en het voorkómen van onbedoelde zorggerelateerde schade aan patienten. Daarnaast zal zij op dit terrein bijdragen aan onderwijs binnen de initiele opleiding geneeskunde en de opleiding tot medisch specialist.

Als bijzonder hoogleraar ‘Verpleging en verzorging in de laatste levensfase’ zal Anneke Francke speciale aandacht richten op de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de zorg in de laatste levensfase. Belangrijke subthema’s zijn de kwaliteit van palliatieve zorg, begeleiding door verpleegkundigen en verzorgenden van mensen met dementie, en zorginnovaties in de laatste levensfase.

Beiden blijven naast hun leerstoel bij de Vrije Universiteit in Amsterdam werkzaam als programmaleider bij het NIVEL.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen