Scientology kerk dient klacht in tegen advertentie GGZ Nederland

Array

scientologyNaar aanleiding van de paginagrote advertentie van GGZ Nederland op Prinsjesdag heeft het NCRM (Nederland Comité voor de Rechten van de Mens, opgericht vanuit de Scientology kerk) een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie omdat het in strijd zou zijn met de artikelen 11 en 16 van de Reclamecode. Het NCRM vindt het bespottelijk dat een overheidsinstelling als de GGZ bijna 60.000 euro uitgeeft aan gemeenschapsgeld om zichzelf te promoten in een krant terwijl zij door de Minister 120 miljoen gekort wordt, zo laat Michael Steentjes, woordvoerder van het NCRM, weten.

Met een paginagrote advertentie in Volkskrant, Metro en NRC en de lancering van www.1opde4.nl markeert de start van de campagne 1opde4. De campagne is mogelijk gemaakt door GGZ Nederland, branchevereniging van de geestelijke gezondheidszorg. De campagne heeft tot doel psychische problematiek beter bespreekbaar te maken en daarnaast zichtbaar te maken wat de geestelijke gezondheidszorg te bieden heeft.

Advertentie
In de advertentie vraagt GGZ Nederland aandacht voor de waarde van het werk van de geestelijke gezondheidszorg. Maar liefst 1 op de 4 volwassen Nederlanders krijgt een psychische stoornis. Het onderkennen en behandelen van psychische problemen versterkt de mentale veerkracht van Nederland.

NCRM betitelt de campagne als leugenachtige propaganda die mensen valse hoop geeft en er alleen maar op gericht is om de banenmachine binnen de GGZ aan de gang te houden. NCRM zegt dat GGZ ziekten promoten en dan vervolgens een schijnoplossing bieden” NCRM opent zelf op 5 oktober een tentoonstelling in Amsterdam getiteld: ” psychiatrie een industrie des doods?”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Scientology kerk dient klacht in tegen advertentie GGZ Nederland"

  1. GGZ promoot in de advertentie niet zichzelf – zoals de Church of Scientology stelt, maar maakt het hebben van een psychische stoornis bespreekbaar. Een nobel doel. Scientology daarentegen ziet in deze kwetsbare groep mensen relatief makkelijke slachtoffers om te winnen voor hun ‘Church’. De beschuldiging van Scientology dat de GGZ mensen valse hoop geeft is kennelijk een bespiegeling van hun eigen praktijk.

Comments are closed.

Recente artikelen