Doden door ’therapeutische sessie’ in Berlijn

Array

arts berlijnEen mysterieuze ’therapeutische sessie’ in Berlijn heeft zaterdag twee deelnemers het leven gekost. Tien anderen mensen liggen in een ziekenhuis met deels zware vergiftigingsverschijnselen. Dat meldde de politie in de hoofdstad van Duitsland. De slachtoffers zouden nog onbekende substanties hebben ingenomen. Een 50-jarige arts Garri R. is gearresteerd op verdenking van moord.

De arts runt een praktijk voor psychotherapie in de rustige woonwijk Hermsdorf in het noorden van de Berlijn. Naast de toegangsdeur hangt een bord waarop de arts therapie tegen verslaving en ,,hulp bij spirituele crises” aanbiedt. Over de precieze aard van de therapeutische sessie zijn nog geen nadere mededelingen gedaan. Een deelnemer aan de sessie alarmeerde in de namiddag de brandweer. De arts heeft volgens de politie toegegeven dat hij de deelnemers diverse middelen heeft verstrekt. Of het om verboden middelen ging en of ze werden ingespoten of geslikt is nog onduidelijk. Op de twee overledenen is autopsie verricht, maar de uitslag van het chemisch-toxicologisch onderzoek laat nog op zich wachten. De onderzoekers gaan uit van een medische ‘kunstfout’.

De arts presenteert zichzelf op internet als een psychotherapeut voor individuen en groepen. Volgens de website is hij gespecialiseerd in ‘dieptepsychologie, psycholythische therapie, lichaams- en gestalttherapie’ en hulp bij ‘spirituele crises’. Bij psycholythische psychotherapie worden geestverruimende middelen als LSD gebruikt.

Verschillende media berichten dat de deelnemers een drugscocktail van amfetaminen, paddestoelen en ecstasy tot zich hadden genomen, maar de politie kon dit nog niet bevestigen.

De arts en zijn 41-jarige echtgenote betrokken het pand in januari. Een buurvrouw meende dat er ‘spirituele zittingen’ werden gehouden. Een buurman zei dat het geen normale therapie-uren waren en dat het gerucht ging dat er paddo’s werden gebruikt.

Aan de groepssessie namen behalve de arts en diens echtgenote twaalf mensen tussen de 26 en 59 jaar deel. Twee deelnemers van 59 en 28 jaar kwamen om het leven, een man van 55 verkeerde zondag nog in levensgevaar. De overige deelnemers konden het ziekenhuis zondag weer verlaten.

Bron: Sanego

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen