Extra patiëntenservice: reumatologisch spreekuur in het Rijnland Ziekenhuis

Array

reumapoli rijnlandVanaf 12 oktober a.s. kunnen patienten van het Rijnland Ziekenhuis in hun eigen ziekenhuis terecht bij een reumatoloog. De reumatoloog is afkomstig van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Beide instellingen hebben hiervoor gisteren een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Tot nu toe was het voor patienten uit het Rijnland Ziekenhuis niet mogelijk om direct bij een reumatoloog op consult te komen. Dankzij deze samenwerking tussen het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC is die mogelijkheid er nu wel. Drie specialisten uit het LUMC, te weten prof. dr. Tom Huizinga, afdelingshoofd van de afdeling Reumatologie van het LUMC, dr. Allaart en dr. Kloppenburg, verzorgen voorlopig deze consulten op maandagmiddag in het Rijnland Ziekenhuis

Opening reumapoli Rijnland

“Ik vind het belangrijk dat deze samenwerking van het begin af aan goed loopt. Daarom wil ik zelf zien met welke medische problematiek de artsen in het Rijnland Ziekenhuis op het gebied van reumatologie te maken krijgen. Alleen door dit directe contact kunnen wij hen een goed behandeladvies geven.” aldus Tom Huizinga.

Patientencontact

De patient kan op aanvraag van de behandelend orthopeed of internist van het Rijnland Ziekenhuis terecht bij de reumatoloog. Die rapporteert na het consult aan de behandelend specialist en geeft een advies voor de behandeling. De behandelend specialist bespreekt dit plan met zijn/haar patient.

De samenwerking tussen het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC werkt serviceverhogend voor de patient. Allereerst kan een patient van het Rijnland Ziekenhuis in zijn eigen ziekenhuis onder behandeling blijven. Bovendien behoudt een patient zijn eigen specialist en krijgt daarbij (indirect) advies van een reumaspecialist.
12 oktober 2009 is tevens Wereldreumadag.

LUMC

Als het centrum van medische vernieuwing streeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) naar een (inter)nationaal erkende vooraanstaande rol in de verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg. De kerntaken van het LUMC zijn onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg, opleiding en bij- en nascholing. Het LUMC maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.

Recente artikelen