Met je knuffel bij de dokter op bezoek

Array

Teddybeer_hospitaal_0907-01Zo’n 650 kleuters van lokale basisscholen komen 28, 29 en 30 september met hun teddybeer naar het Teddybear Hospital Rotterdam. In dit berenziekenhuis staan ruim honderd geneeskundestudenten van het Erasmus MC klaar om als dokter de beren te onderzoeken en beter te maken.

Gegipst pootje
De kleuters komen met hun eigen knuffel naar het Berenziekenhuis in het Gk-gebouw. Vanuit de wachtkamer worden de kleuters opgehaald door de berendokters. De knuffels worden onderzocht, er worden röntgenfoto’s gemaakt en sommige beren verlaten zelfs met een gegipst pootje het ziekenhuis. Voordat de kleuters weer met hun knuffels naar school kunnen, staat er buiten nog een verrassing op hen te wachten, namelijk een echte Meditaxi. De medewerkers van de Meditaxi zullen, met behulp van twee levensgrote beren, hun uitrusting uitgebreid aan de kleuters demonstreren.

Angst wegnemen
Het Teddybear hospital is een van de projecten van de Rotterdamse afdeling van IFMSA-NL, een wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten. Het Teddybear Hospital was voorgaande jaren een groot succes in Rotterdam, vandaar dat het ook dit jaar weer een grote groep kleuters de kans krijgt kennis te maken met het ziekenhuis.
De kinderen krijgen in het Berenziekenhuis een beeld van hoe het er in het ziekenhuis aan toe gaat. Op deze manier hopen de organisatoren de angst voor ziekenhuizen en dokters weg te nemen. Bovendien krijgen de geneeskundestudenten de kans om hun omgang met kinderen te trainen.

Meer weten? Mail naar: [email protected].


Routebeschrijving
Routebeschrijving naar het Gk-gebouw Erasmus MC:
Vanaf metrostation Dijkzigt: bovenaan het metrostation gaat u rechtsaf om het metrostation heen. U bevindt zich nu op het Burgemeester s’Jacobplein. U loopt in de richting van het gebouw Erasmus MC Rochussenstraat. Loop langs de ingang van dit gebouw, door de poort naar het achterliggende parkeerterrein. Steek het terrein over naar de ingang van het Gk-gebouw. Binnen gaat u linksaf richting het trappenhuis. Het Teddybear Hospital bevindt zich op de eerste verdieping.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen