Positief advies Europa voor pneumokokkenziekten bescherming babys en jonge kinderen

Array
pneumococcenvaccinPositief advies Europa voor bredere bescherming van babys en jonge kinderen tegen pneumokokkenziekten
De Europese registratie commissie (CHMP) heeft positief advies uitgebracht voor het pneumokokkenconjugaatvaccin van Wyeth: Prevenar 13. CHMP adviseerde goedkeuring voor kinderen van 6 weken tot 5 jaar, ter voorkoming van invasieve pneumokokkeninfecties (zoals hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging) evenals longontsteking en middenoorontsteking, veroorzaakt door dertien pneumokokken subtypen. Op basis van het positief advies wordt verwacht dat de Europese Commissie het vaccin de komende maanden onder andere voor Nederland zal goedkeuren. Pneumokokkenziekte is de verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door de bacterie Streptococcus pneumoniae. De bacterie kent 90 subtypen en kan hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging, longontsteking en middenoorontsteking veroorzaken. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organization, WHO) vormen pneumokokkenziekten één van de belangrijkste met vaccins te voorkomen doodsoorzaken wereldwijd. “Dit positief advies brengt ons weer een stap dichter bij de breedste subtype bescherming van babys en jonge kinderen in Europa die mogelijk is met de geconjugeerde pneumokokkenvaccins”, zegt Emilio Emini, Ph.D., Executive Vice President, Vaccine Research and Development, Wyeth Pharmaceuticals.

Prevenar 13 beschermt tegen dertien subtypen van de pneumokok, zes typen meer dan het bestaande pneumokokkenconjugaatvaccin: Prevenar. In Nederland is Prevenar al sinds 2006 opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor nieuwgeborenen. Wereldwijd is Prevenar onderdeel van meer dan 40 Nationale Vaccinatie Programma’s en zijn er inmiddels meer dan 265 miljoen doses toegediend.

Het vervolg van dit bericht, inclusief referenties en contactpersonen, plus het volledige persbericht treft u aangehangen aan.
Voor één of meer van de volgende therapiegebieden ontvangt u persnieuws van Wyeth Pharmaceuticals Nederland: Dermatologie, Hemofilie, Infectieziekten, Neurologie, Oncologie, Palliatie, Reumatologie, Transplantatiekunde, Vaccins Women’s Healthcare en/of de interessegebieden Wyeth Corporate, Wyeth finance/organization.
Is de adressering niet meer juist, wilt u in de toekomst niet meer over dít therapiegebied/interessegebied worden geïnformeerd of wilt u helemaal geen nieuwsberichten meer ontvangen? Dan kunt u dit melden aan [email protected] . Voor vragen, opmerkingen of suggesties ten aanzien van uw privacy kunt u contact opnemen met [email protected] .

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen