Tjongerschans lanceert site over borstkanker en mammapoli-thuis

mammapoli thuisZiekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen is afgelopen donderdag gestart met een nieuwe internetsite over borstkanker. Op dit zogenoemde platform ‘Mammapoli-thuis’ kunnen patienten medische informatie vinden en met een inlogcode in contact treden met de behandelaars. Op deze manier kunnen patienten, naast de uitgebreide voorlichting die ze tijdens de behandeling krijgen, ook thuis de informatie nog eens rustig doorlezen en eventueel doornemen met familie of vrienden.

De Tjongerschans vindt het belangrijk om haar patienten goed te informeren. Daarom heeft het ziekenhuis, in samenwerking met AstraZeneca en Talmon, besloten de site te ontwikkelen. De medische informatie die patienten op dit platform kunnen vinden is goedgekeurd door het betrokken team van artsen en verpleegkundigen.

AstraZeneca heeft Mammapolithuis ontwikkeld met als doel ziekenhuizen te helpen om patienten nog meer ondersteuning te geven. De interactie tussen hulpverlener en patient vindt niet alleen op de poli plaats maar kan ook vanuit huis gebeuren. De informatie die de patient op de site kan vinden is door de desbetreffende ziekenhuizen zelf erop gezet. Voor het einde van 2009 zullen 20 ziekenhuizen gebruik gaan maken van Mammapolithuis.

mamma_poli thuis

In Nederland krijgt één op de acht vrouwen ooit in haar leven borstkanker. Per jaar komen er ongeveer 12.000 vrouwen met borstkanker bij. Mannen kunnen ook borstkanker krijgen, maar dat aantal ligt veel lager. Bij vroegtijdige ontdekking is de kans op genezing vrij groot. Toch overlijden jaarlijks ongeveer 3.500 vrouwen aan de gevolgen van deze ziekte. Meer info op: tjongerschans.mammapolithuis.nl

Bron: Tjongerschans & Heerenveense Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen