Plastisch chirurg NKI-AVL uitgenodigd voor masterclass voor Marlies Dekkers

Array

Marlies DekkersPlastisch Chirurg Leonie Woerdeman van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) geeft 5 en 6 oktober een masterclass over borstreconstructies bij ex-patienten van borstkanker aan personeel en retailers van lingerie ontwerpster Marlies Dekkers. Dit om (ex)borstkankerpatienten beter te kunnen helpen aan de juiste lingerie.

Als het voor een succesvolle behandeling van de borstkanker vereist is om de borst te amputeren, is het in het NKI-AVL mogelijk om in dezelfde operatie de borst direct te reconstrueren. Voor de ontwerper en de verkoopdeskundigen is het noodzakelijk te weten waar in dat geval rekening mee gehouden dient te worden. Dr. Leonie Woerdeman zal dat tijdens de masterclass toelichten. Jaarlijks krijgen 12.000 vrouwen de diagnose borstkanker. Een heel groot deel daarvan wordt hiervoor geopereerd waarbij het voor 15 tot 20% niet mogelijk is om de borst te sparen.  Dr. Woerdeman: “Als de borst geamputeerd moet worden is het voor het cosmetisch eindresultaat beter als de reconstructie in dezelfde operatie wordt verricht. Door een aantal logistieke aanpassingen is het in het NKI-AVL gelukt patienten deze mogelijkheid aan te bieden.”

In sommige gevallen is het ook mogelijk om bij amputatie de eigen tepel te behouden. In het NKI-AVL is inmiddels ervaring opgedaan met nipple banking waarbij de eigen tepel na een tijdelijke plaatsing (banking) in de lies, op de gereconstrueerde borst wordt teruggeplaatst. Het NKI-AVL is één van de weinige instituten waar deze techniek wordt toegepast.
Initiatieven zoals van Marlies Dekkers, worden door het NKI-AVL van harte ondersteund.

Bron: NKI-AVL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen