Stad Holland verzekering gaat SOS-arts deels vergoeden

Array

huisartsenSTAD HOLLAND is de eerste verzekeraar die SOS-arts deels gaat vergoeden. Direkteur Theo van Duivenbode gaat zelfs verder en wil al zijn verzekerden 50% van de kosten van een SOS-arts vergoeden, zonder premieverhoging, louter als service naar hun klantenIn januari start SOS-arts, de dienst waarbij iedereen een huisarts aan huis kan oproepen, in de regio`s Groot Amsterdam, Haaglanden (Den Haag e.o.) en Groot Rijnmond (Rotterdam e.o.).

Indien de patient niet bij STAD HOLLAND verzekerd is zal het bezoek op dit moment geheel zelf betaald moeten worden. Er wordt met meerdere verzekeringsmaatschappijen onderhandeld om SOS-ARTS in een aanvullende verzekering aan te bieden maar STAD HOLLAND bijt de spits af.
De tarieven voor SOS-arts worden binnenkort bekend gemaakt. De Nederlandse Zorg Autoriteit beslist daar een dezer dagen over. SOS-arts denkt dat de tarieven voor de avond, nacht en weekeinddiensten rond de 80 euro zullen liggen, overdag rond 60 euros.

STAD HOLLAND is de eerste verzekeraar die SOS-arts deels gaat vergoeden. Direkteur Theo van Duivenbode gaat zelfs verder en wil al zijn verzekerden 50% van de kosten van een SOS-arts vergoeden, zonder premieverhoging, louter als service naar hun klanten.

Daarmee komt een einde aan de jarenlange moeizame wijze waarop huisbezoeken werden afgelegd. Er is grote ontevredenheid over het geringe aantal huisbezoeken en de moeizame weg om een huisarts op huisbezoek te krijgen.  Bij SOS-arts beslist de patient nu zelf of een huisarts op bezoek komt. Hij moet er alleen wel zelf voor betalen. Het is een historisch moment dat een particuliere organisatie toegang tot de huisartsenmarkt krijgt.

SOS-ARTS is gelieerd met SOS-médecins in Frankrijk, daar bestaat deze organisatie al 42 jaar. In Frankrijk valt het bezoek van SOS-arts gedeeltelijk in de basisverzekering en kan men de eigen bijdrage onderbrengen in de aanvullende verzekering.

Bron: SOS-arts

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen