Lombard Odier en IMD onderscheiden farmagigant Merck

Array

imd_logoDuitse farmaceut wint prestigieuze prijs voor familiebedrijven
Amsterdam, 5 oktober – Duitse farmaceut en chemieconcern Merck ontving op zaterdag 3 oktober de veertiende IMD – Lombard Odier Global Family Business Award, tijdens de twintigste Family Business Network International conferentie. Deze conferentie werd dit jaar in Amsterdam georganiseerd.
De IMD – Lombard Odier Global Family Business Award is in 1996 opgericht en wordt gezien als de belangrijkste onderscheiding ter wereld voor familiebedrijven. De prijs gaat ieder jaar naar bedrijven die er in slagen om zakelijke en familiebelangen succesvol tegen elkaar af te wegen en ook een bijdrage leven aan de maatschappij. Het bedrijf wordt daarbij doorgelicht op financiele, strategische en ethische aspecten van het bedrijf. Ook de bedrijfscultuur en de zorg voor de medewerkers worden tegen het licht gehouden.

Thierry Lombard, Managing Partner van Zwitserse private bank Lombard Odier Darier Hentsch & Cie, zelf een familiebedrijf: “We reiken deze prijs uit om het enorme economische belang van familiebedrijven in de wereldeconomie te onderstrepen. Wij onderscheiden er bedrijven mee die inspiratie en best practices bieden aan andere familiebedrijven. Ook schuiven familiebedrijven naar voren die uitzonderlijk hoge standaarden in hun dagelijkse praktijk hanteren.”

De jury was onder de indruk van de Merck Group om vier redenen:

  • Het feit dat Merck al 341 jaar (12 generaties) een familiebedrijf is
  • De pioniersmentaliteit en de innovaties die daaruit voortkwamen
  • De sterke familiewaarden die ten grondslag liggen aan het bedrijf, en de sterke inspanningen die het bedrijf verricht om de jongere generaties tot verantwoordelijke aandeelhouders te maken
  • De opvallende ‘checks and balances’ die de Merck Group hanteert om macht en invloed binnen het bedrijf te scheiden en te beperken

John Wells, directeur van internationale business school IMD, zei over de winnaar: “Merck is de oudste farmaceut en chemieconcern ter wereld. Het is een uitstekend voorbeeld van hoe langetermijnleiderschap zich heeft aangepast aan geopolitieke omstandigheden en veranderingen in de wereldmarkt. De harmonieuze balans tussen familiewaarden, uitstekend bestuur en bedrijfsprestaties zijn een drijvende kracht achter dit langdurige succes.

Jon Baumhauwer, voorzitter van de familieraad en behorend tot de elfde generatie: “ Het bedrijf komt altijd eerst. De hele familie Merck (momenteel 217 mensen uit de tiende, elfde en twaafde generatie) zien het als hun rol om het bedrijf groter en sterker aan de volgende generaties door te geven.”

De prijs zelf is een gebeeldhouwde kristallen boom, het symbool van het familiebedrijf. Ze wordt gemaakt en gedoneerd door de familie Scheufele, die achter het juweliersbedrijf Chopard zitten. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen de bedrijven Lego, Henkel en Bonnier.

Over Lombard Odier

Lombard Odier is een familiebedrijf van Zwitserse private bankers dat in 1796 werd opgericht. Het is daarmee de oudste onafhankelijk private bank en vermogensbeheerder van Genève en uitgegroeid tot een van de grootste in Zwitserland en Europa. De bank heeft meer dan 90 miljard euro onder beheer en heeft wereldwijd ruim 1850 mensen in dienst. Sinds 1985 is Lombard Odier als vermogensbeheerder in Nederland gevestigd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen