Nederlands Vaccin Instituut verspilt griepvaccins door grote verpakkingen

Array

griepprikHonderden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen in de prullenbak te verdwijnen omdat gezondheidsinstellingen en bedrijven er te veel krijgen toegestuurd, staat in het AD. Het Nederlands Vaccin Instituut levert alleen verpakkingen met honderd vaccins. Het instituut is niet in staat kleinere porties te leveren. Maar kleinere bedrijven en instellingen hebben er vaak veel minder nodig. Wie dus maar zestig nodig heeft, houdt veertig porties over. Vorige maand maakte minister Ab Klink nog bekend dat het vaccin op korte termijn schaars is. Het farmaceutische bedrijf Novartis kan nu maximaal tien miljoen prikken leveren, terwijl op het dubbele was gerekend. Niet iedereen hoeft te worden ingeent, maar mensen uit risicogroepen en personeel in de gezondheidszorg krijgen nu alvast wel een prik.Duizenden vaccins tegen de Mexicaanse griep dreigen verloren te gaan omdat bedrijven, artsen en instellingen er te veel krijgen toegestuurd.

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat de verpakkingen niet voor het versturen kunnen worden opengemaakt, omdat dan de garantie vervalt. Bedrijvenen en instellingen die minder hebben besteld, is gevraagd vaccins te delen. Maar dan nog zullen er veel verloren gaan, want vaccins die over zijn kunnen niet worden teruggenomen.

De situatie is helemaal pijnlijk omdat er veel te weinig vaccins zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen