Stichting Care for cancer wint Breast Friends Award 2009

Array

care for cancerMachteld de Bont van Care for Cancer krijgt de Breast Friend Award uitgereikt na afloop van de Sister’s Hope 60K Walk, zo meldt ApothekersNieuws. Op zondag 11 oktober om 17.00 uur zal de prijs aan haar worden uitgereikt in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Care for cancer krijgt de Breast Friend Award niet zomaar. De jury stond voor een moeilijke taak. Tientallen goede ideeen, die aan strenge criteria moesten voldoen, passeerden de revue. De jury bestaat uit mensen die hun strepen in de oncologie ruimschoots hebben verdiend, zoals Ida van Belle (directeur Stichting Pink Ribbon), Elly Hilgeman (voorzitter Borstkanker Vereniging Nederland), Riet van der Heide-Schoon (oud-voorzitter Borstkanker Vereniging Nederland), Maria van Balen (voorzitter Instellingen PsychoSociale Oncologie, IPSO), Christine Boers-Doets (oncologieverpleegkundige VN&V, Waterlandziekenhuis Purmerend), Pieternel Haspels (gezondheidszorgpsychologe, werkzaam bij Amarant en directeur van het Toon Hermans Huis, Amersfoort), Karin Schut (ex-borstkankerpatiente) en Danielle van der Zee (nurse practitioner mammacare, Diaconessenhuis Utrecht)

Toen ze borstkanker kreeg, viel het Machteld de Bont op dat zorgaanbieders vaak moeilijk te vinden zijn. “Het gedeelte rond kanker in het ziekenhuis is goed geregeld, maar wie zorgt er voor de rest? Voor het huis, de kinderen, je werk en voor jou?” Daarom richtte Machteld Stichting Care for cancer op. Met dit fantastische idee won ze dit jaar de Breast Friends Award.

“Samen met Sietske van der Veldt, voormalig oncologieverpleegkundige, heb ik Stichting Care for cancer opgericht. We beschikken over een team oncologieverpleegkundigen met ervaring in psychosociale zorg; de zogenaamde care consultants. Zij komen bij mensen thuis en adviseren over alles wat er bij kanker komt kijken. Zo wijzen ze op het enorme scala aan zorgverleners die kunnen helpen. Een gidsfunctie dus. Het doel van de stichting is om het algehele welbevinden van kankerpatienten te vergroten. Enkele verzekeringen vergoeden Care for cancer, maar jammer genoeg nog lang niet allemaal. Daarom nomineerde mijn Breast Friend Annemiek Tubbing mij voor de Breast Friend Award”, zegt Machteld de Bont. “We zijn ongelofelijk blij met de prijs. Nu kunnen we voor mensen die de consulten zelf moeten betalen en voor wie dit een belemmering is, een fonds oprichten. We financieren dit met het geld dat we winnen met de Breast Friends Award.”

Breast Friend is een initiatief van Roche. Een Breast Friend is iemand die de borstkankerpatient voor, tijdens en na de behandeling steunt op emotioneel vlak en praktische hulp biedt. Zie voor meer informatie www.breastfriends.nl Roche is een innovatief, farmaceutisch bedrijf dat de strijd tegen borstkanker ondersteunt. De prijs, de Breast Friend Award, bestaat uit een bedrag van 5.000 euro. Care for cancer richt met dit bedrag een fonds op. Winnares Machteld de Bont kreeg bovendien een fotoshoot aangeboden, samen met haar Breast Friend Annemiek Tubbing. De foto is gemaakt door topfotografe Patrica Steur.

Bron: ApothekersNieuws

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen