Heleen Dupuis nieuwe voorzitter Gehandicaptenzorg Nederland en WoonZorgcentra Haaglanden

Array

heleen DupuisDe Raad van Toezicht van WZH heeft een nieuwe Voorzitter. Ella Kalsbeek draagt, na een termijn van vier jaar, het stokje over aan Heleen Dupuis. Zij zal de in totaal vijfkoppige Raad van Toezicht de komende zittingstermijn aanvoeren. Naast toezicht houden heeft de Raad als taak het dagelijks bestuur van WZH te adviseren. Er is dan ook regelmatig overleg over belangrijke thema’s, zoals kwaliteit van zorg, wetgeving en financien. Heleen Dupuis is enthousiast over haar benoeming: “WZH is een prachtige organisatie, waaraan ik graag een steentje wil bijdragen. Vooral de inhoud van de zorg voor onze bewoners heeft mijn interesse”.

Eigen ervaring
Dat verpleeghuiszorg en dementie heel dichtbij kunnen komen, heeft Heleen Dupuis aan den lijve ondervonden. In 2007 overleed haar echtgenoot aan de gevolgen van vasculaire dementie. “De verzorgende medewerkers doen vaak ongelooflijk hun best, daar heb ik veel bewondering voor. Tijd en geld zijn beperkende factoren waar je in de zorg mee te maken hebt. Wie niet sterk is moet dus slim én creatief zijn.”

Per 1 november is Heleen Dupuis de nieuwe voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de brancheorganisatie voor de aanbieders van zorg- en dienstverlening aan mensen met een handicap. Heleen Dupuis is daarnaast ook nog vice-voorzitter en lid van de Eerste Kamer waar ze zich bezighoudt met het thema gezondheid, voorzitter van de Ethische Adviesraad van Sanguin en ze was hoogleraar medische ethiek in Leiden.

Over Heleen Dupuis
Prof. Dr. H.M. (Heleen) Dupuis is geboren in Rotterdam, in 1945. Haar vader was huisarts. Na het gymnasium studeerde ze theologie en rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar ze in 1976 promoveerde. Ze gaf jarenlang les en verwierf vanaf de jaren tachtig landelijke bekendheid als hoogleraar medische ethiek. Sinds 1999 is mevrouw Dupuis lid van de Eerste Kamer, voor de VVD. Zij zet zich al jaren in om dementie hoger op de politieke agenda te krijgen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen