“Crohn op je werk” Award voor beste verhaal

Array

crohn op je werkAandacht voor werknemers met een chronische darmaandoening
Woerden, 13 oktober 2009 – ‘Een chronische aandoening hoeft niet te betekenen dat iemand ook chronisch ziek is.’ Met deze stelling vraagt de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) aandacht voor de problemen die mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa kunnen hebben bij het vinden en behouden van een baan. Degene die zijn of haar aandoening weet te combineren met werk en privé wordt uitgenodigd om zijn of haar verhaal te vertellen op www.crohnopjewerk.nl. Alle inzendingen maken kans op een mooie publieksprijs of de geldprijs van € 1000.

In Nederland zijn er ongeveer 55.000 mensen die lijden aan deze chronische darmklachten. De ziekte openbaart zich meestal bij mensen tussen de 20 en 35 jaar. Dit is een intensieve periode waarin carrière, gezin en een druk sociaal leven vaak centraal staan. Het hebben van een chronische ziekte is van invloed op al deze aspecten, dus ook bij het vinden of juist behouden van een baan. Veel werkgevers weten onvoldoende over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa wat vaak leidt tot huiverigheid en terughoudendheid om deze mensen een werkkring te bieden.

Met Crohn op je Werk wil de CCUVN samen met twee partners op een positieve manier aandacht vragen voor mensen met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa die werk, privé en aandoening goed weten te combineren. Deze verhalen maken duidelijk aan werkgevers en collega’s dat mensen met crohn of colitis absoluut niet chronisch thuis zitten.

Verhalen insturen kan via de website www.crohnopjewerk.nl. De inzendtermijn sluit op 31 oktober met een uitreiking op 27 november 2009. Voor meer informatie over crohn en colitis ulcerosa kan ook gekeken worden op www.crohn-colitis.nl

Deze wedstrijd is een initiatief van de CCUVN met ondersteuning van het re-integratiebedrijf Agens en de geneesmiddelenproducent Abbott.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen