Apeldoorn niet in zee met prijsvechters Thuiszorg

Array

thuiszorgDe gemeente Apeldoorn gaat niet in zee met prijsvechters in de thuiszorg. Ook weert ze organisaties met dure managers. Het college wil er alles aan doen om onwenselijke toestanden te voorkomen, zo meldt wethouder Paul Blokhuis. De Stentor schrijft dat de wethouder reageert op een verklaring van Ton Kunneman, de fractievoorzitter van de PvdA in de raad van de gemeente Apeldoorn. Het raadslid zei dat de aanbesteding van huishoudelijk werk via de Wmo een ‘klucht’ is geworden.
De dupe
Kunneman vreest dat de klant de dupe wordt van een prijzenoorlog en dat de gemeente er ‘ongewild’ miljoenen euro’s aan overhoudt. Het raadslid is van mening dat de gemeente borg moet staan voor het belang van de client die hulp nodig heeft.

Voldoende middelen
Wethouder Blokhuis geeft aan het volledig met het raadslid eens te zijn. Hij meent echter dat het college voldoende middelen heeft om kwalijke ontwikkelingen te voorkomen. Dat komt doordat er een tijd is geweest waarin de gemeente geld overhield doordat er minder klanten bleken te zijn dan werd gedacht.

Voorwaarden
De gemeente stelt in het bestek voor de aanbesteding allerlei voorwaarden. Zo moeten de instellingen die huishoudelijke hulp gaan bieden de situatie in de gemeente Apeldoorn goed kennen en ook aansluiting hebben bij nevenorganisaties en verzorgingstehuizen. Inmiddels is de huishoudelijke zorg aan 6 instellingen toegekend. Twee niet-uitverkoren organisaties stappen naar de rechter. De wethouder zegt dat rustig af te wachten. Tot er een uitspraak is, lopen de huidige contracten gewoon door.

Bron:De Stentor

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen