November Wereld Longkankermaand

Array

sander simonsLive internet talkshow “Leven en Longkanker” voor patienten
Nog steeds denken veel mensen dat hun leven voorbij is als de diagnose longkanker wordt gesteld. Dat is gelukkig al lange tijd niet meer het geval. Tijdens de live internet talkshow bespreekt presentator Sander Simons (ex-RTL4, auteur van het boek Blessuretijd en longkankerpatient) met longartsen en patienten de nieuwste diagnostiek, vernieuwde behandelmethoden en de psychosociale aspecten van leven met longkanker. De uitzending, die volledig wordt geproduceerd door Quadia Web TV, vindt plaats op donderdag 12 november aanstaande van 20:30 tot 21:30 uur op www.longkankertv.nl. Vanaf de volgende dag is de uitzending ook on-demand beschikbaar op dezelfde website.

De maand november is wereldwijd uitgeroepen tot maand van de longkanker. Over de hele wereld wordt in deze herfstmaand op allerlei manieren aandacht besteed aan de ziekte. Omdat er nog altijd veel vooroordelen bestaan over deze vorm van kanker, neemt het Longkanker Informatie Centrum het initiatief om een speciale televisie-uitzending te maken die via het internet uitgezonden wordt. Dit programma is bedoeld voor patienten, naasten, hulpverleners en andere betrokkenen.

Gasten op donderdag 12 november 20:30 uur

Presentator Sander Simons ontvangt de volgende gasten in het programma:

-        Prof. dr. Egbert Smit, Hoogleraar aan het VUMC te Amsterdam, internationale opinieleider op het gebied van nieuwe technieken bij de behandeling van longkanker;

-        Dr. Ernst Lammers, longarts in het Gelre ziekenhuis Zutphen en voorzitter van het Longkanker Informatiecentrum;

-        Dr. Anja Timmer-Bonte, internist-oncoloog in het UMC St Radboud;

-        Mw. Ati van Wijk, longverpleegkundige aan het VUMC te Amsterdam

Mee discussieren op www.longkankertv.nl

Deze online live talkshow is interactief te bekijken. Kijkers kunnen thuis van achter hun computerscherm een bijdrage leveren aan de discussie door direct vragen te stellen aan de gasten aan tafel. De internet talkshow op donderdag 12 november van 20.30 ? 21.30 uur is live te bekijken via www.longkankertv.nl. Via deze website kunnen geïnteresseerden zich ook vooraf aanmelden om op de hoogte te worden gehouden.

Over het Longkanker Informatiecentrum

Het Longkanker Informatiecentrum wil informatie over longkanker en alles wat ermee te maken heeft voor patienten en betrokkenen beschikbaar maken. Tegelijkertijd behartigt het de belangen van mensen met longkanker bij overheden en instanties, stimuleert het onderzoek ten behoeve van mensen met longkanker en levert het een bijdrage aan het voorkómen van longkanker. Kijk voor meer informatie op www.longkanker.info.

Over Quadia Web TV ? Medisch

Quadia heeft zeer veel ervaring in de ontwikkeling, productie en distributie van online medische Web TV programma?s. Zowel nascholingen, congressen, patienten TV als productinformatie worden door Quadia gerealiseerd.  Quadia heeft projecten gedaan met o.a. BorstkankerVereniging Nederland, Longkanker Informatie Centrum en Lymfeklierkanker Vereniging Nederland. Bekende programma?s van Quadia zijn: DiabetesLive (www.diabeteslive.nl), Koken in Beeld (www.eetjemetonsmee.nl – het online kookprogramma over gezonde voeding en diabetes van Novo Nordisk) en MC-TV (www.mctv.nl van Medisch Contact).

Over Quadia Web TV

Quadia is een vooraanstaand bedenker, ontwikkelaar en producent van doelgroepgerichte Web TV-uitzendingen en -kanalen die zich onderscheiden door hun interactiviteit, meetbaarheid en resultaatgerichtheid. Daarnaast is Quadia toonaangevend ontwikkelaar van Web TV-technologie, zoals Quadia Web TV Manager en Quadia Live. Quadia biedt full service dienstverlening: van advies en conceptontwikkeling tot en met contentcreatie, hosting, productie, webdevelopment en rapportage. Quadia werkt onder andere voor ABN AMRO, Novo Nordisk, ING en Reed Elsevier en heeft met Ronnie Overgoor (Pitch Management) Blue Shots TV, het online tv netwerk voor de creative minded professional opgezet. Meer informatie op www.quadia.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen