Akkoord cao-ambulancesector bereikt

Array

ambulancepersoneel-235Op dinsdag 27 oktober is een akkoord bereikt voor de ambulancesector. Er zijn nu vier geldige caos voor de ambulancesector voor in totaal 4800 medewerkers. Met deze cao en het arbeidsvoorwaardenpakket is een belangrijke stap gezet in de professionalisering van de ambulancesector en het personeelsbeleid.

Medewerkers in de ambulancesector krijgen tijdens de looptijd van de cao van 1 juli 2010 tot 1 januari 2013 een loonontwikkeling van 2 procent in combinatie met een verhoging van de eindejaarsuitkering tot het niveau van een volledige dertiende maand. Als de cao van kracht is gaat het gemeentelijk ambulancepersoneel ‘over’ naar deze cao.

Persoonlijk levensfasebudget
Daarnaast krijgen de medewerkers een persoonlijk levensfasebudget van 35 uur per jaar. Oudere medewerkers krijgen 55 uur. Dit persoonlijk levensfasebudget wordt ingezet om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de ambulancesector te bevorderen en effectief levensfasebewust personeelsbeleid te voeren. In de cao zijn onder andere afspraken gemaakt over jaar- en loopbaangesprekken en over het beleid ten aanzien van agressie en geweld. De cao ondersteunt daarmee het streven om werknemers langer en gezond in de sector aan het werk te houden.

Wet Ambulancezorg

De cao loopt vooruit op de invoering van de Wet Ambulancezorg. Deze wet voorziet in het verstrekken van 25 vergunningen voor de ambulancezorg in de corresponderende 25 veiligheidsregios.

Persbericht Ambulancezorg Nederland

Bron: Ambulancezorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen