Onderzoek naar rol huisarts overleden meisjes boxmeer

Array
justitieel-onderzoek-medischBevestiging Nieuwe Influenza bij overleden meisje
Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De ouders zeggen dat ze  wel 4 keer met de huisarts en de huisartsenpost hebben gebeld, maar keer op keer te horen kregen dat ze het doodzieke meisje een paracetamol moesten geven. Het onderzoek van het laboratorium heeft het vermoeden bevestigd dat het overleden meisje besmet was met de Nieuwe Influenza. Er komt een onderzoek naar de rol van de huisarts bij de dood van de 3-jarige peuter uit Boxmeer. Het meisje stierf een week geleden aan de Mexicaanse griep. De huisarts had de ouders – zo zeggen zij zelf – geadviseerd een paracetamol te geven. Alle telefoongesprekken met de huisarts en huisartsenpost zijn namelijk opgenomen en zullen door de GGD onderzocht worden.Terwijl de vader en de broertjes van het meisje ook al de Mexicaanse griep hadden. De kans dat de 3-jarige Faith het griepvirus ook onderde leden had, was dus bijzonder groot. De vader en de broertjes zijn inmiddels uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen.
Mensen in de omgeving van een overleden persoon met een mogelijke Nieuwe Influenza besmetting, lopen geen extra risico zo laat de GGD Hart van Brabant weten. Het verloop van Nieuwe Influenza A (H1N1) is over het algemeen mild. Toch komt het voor dat gezonde mensen aan de gevolgen van griep overlijden. Natuurlijk adviseren we ouders, zoals altijd, alert te zijn bij een ziek kind. Heeft het kind hoge of lang aanhoudende koorts of ademhalingsklachten, neem dan contact op met de huisarts.
Kijk voor meer informatie over de Mexicaanse griep op www.grieppandemie.nl of bel met 0800-1100 (zaterdag en zondag bereikbaar tussen 9.00 – 17.30 uur).
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen