14 november Werelddiabetesdag 2009 in Nederland

Array

wddOp 14 november is het Wereld Diabetes Dag. Meer informatie over de viering van deze dag in Nederland vindt u via www.werelddiabetesdag.nl. Op deze site wordt meer uitgelegd over de activiteiten om de acceptatie van diabetes in de klas te vergroten.

Wereld Diabetes Dag 2009 belooft weer een mijlpaal te worden. We vieren het dit jaar op de vrijdag ervoor, 13 november. Net als voorgaande jaren is het Binnenhof weer blauw verlicht en wapperen de vlaggen van Wereld Diabetes Dag langs de Hofvijver. Het accent van Wereld Diabetes Dag 2009 ligt op het informeren en faciliteren van ouders en scholen bij het maken van individuele maatwerkafspraken. Hiervoor is de website diabetesopschool.nl ontwikkeld, het centrale kennisplatform met alle informatie en instructies over diabeteszorg op school voor kinderen en ouders, leerkrachten en scholen.

Politici en kinderen met diabetes zullen op vrijdagmorgen 13 november dit kennisplatform feestelijk lanceren op het Spuiplein in Den Haag. Kinderen met diabetes en hun ouders zijn van harte welkom om bij deze feestelijke bijeenkomst van 10.30 uur tot 11.30 uur aanwezig te zijn.

Presentatrice Jet Sol zal de aftrap geven door met de directeuren van de Nederlandse Diabetesfederatie en Diabetesvereniging Nederland even terug te blikken op de inspanningen van de afgelopen jaren. Daarna zal het kennisplatform worden gelanceerd door de voorzitter van de Tweede Kamer samen met een aantal politici en kinderen met diabetes. Na de lancering zullen de aanwezige kinderen worden gevraagd blauwe ballonnen op te laten voor een feestelijke afsluiting.  Diabetesvereniging Nederland is lid van dit platform en zal ook aanwezig zijn bij de start van diabetesopschool.nl.

http://www.werelddiabetesdag.nl/wereldwijd-homepage.html vermeldt alle activiteiten van de IDF en de manieren om de wereldwijde campagne Unite for Diabetes te volgen.

Bron: DVN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen