Kunstroute met dierbare herinneringen

Array

alzheimer Kunstroute met dierbare herinneringen van 25 bekende Nederlanders luidt collecteweek Alzheimer Nederland in
Met de wandelkunstroute `Herinneringen voor Alzheimer’ heeft Alzheimer Nederland vandaag haar landelijke collecteweek geopend. Hella van der Wijst, presentatrice van KRO’s `De Wandeling’, liep vanuit het Concertgebouw in Amsterdam langs kunstwerken van onder andere Linda de Mol, Floortje Dessing, Heleen van Royen, Youp van ’t Hek en Elsemieke Havinga. De kunstroute is te bezichtigen tijdens de collecteweek van Alzheimer Nederland van 9 tot en met 14 november.

Gea Broekema, algemeen directeur van Alzheimer Nederland: `Iedereen heeft in zijn leven mooie, ontroerende en indrukwekkende ervaringen opgedaan. Het is natuurlijk verschrikkelijk als je die momenten niet meer kunt herinneren. Dementie maakt dit echter voor tienduizenden mensen per jaar realiteit.’ Vanuit deze gedachte heeft Alzheimer Nederland, in het jaar dat ze 25 jaar bestaat, 25 bekende Nederlanders uit de wereld van de kunst, entertainment en sport gevraagd hun meest dierbare herinneringen vast te leggen. De oproep leverde intieme, bijzondere en aangrijpende verhalen op.

Lint van kunst door Amsterdam
De bijdragen van de 25 bekende Nederlanders, die allen belangeloos meewerkten, zijn tentoongesteld in 25 speciale kunstabri’s. De abri’s lopen als een lint door de binnenstad van Amsterdam. Ze bevatten foto’s, tekeningen, kunstwerken, songteksten of andere persoonlijke herinneringen. De kunstroute is nog de gehele collecteweek van Alzheimer Nederland te bezichtigen. Via www.alzheimer-nederland.nl is een routebeschrijving te downloaden.

Herinneringen voor Alzheimer
Deze unieke kunstroute markeert het begin van de Landelijke Collecteweek van Alzheimer Nederland. De opbrengst van de collecteweek wordt gebruikt voor het subsidieren van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. De collecteweek van Alzheimer Nederland wordt gehouden van 9 tot en met 14 november.

Over Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland is al 25 jaar de enige organisatie in Nederland die zich inzet voor alle mensen met dementie en hun naaste omgeving. Wij doen dit door het subsidieren van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Met 52 regionale afdelingen en meer dan 170 Alzheimer Cafés heeft Alzheimer Nederland een landelijk bereik. Alzheimer Nederland is voor haar werk grotendeels afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs. Kijk voor meer informatie op www.alzheimer- nederland.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen