Kwaliteitsmeting bij spoedpatiënten centraal

Array

kwaliteitsmetingKwaliteitsmeting bij spoedpatienten staat centraal op
21 januari
Juliusonderzoekers drs. Nanne Bos, dr. Leontien Sturms en prof.dr. Guus Schrijvers ontwikkelen een vragenlijst naar patientenervaringen op de spoedeisende hulp. Zij doen dat op basis van het format van de Consumer Quality Index (CQ-index). Dat is de Nederlandse standaard voor het meten van klantervaringen in de zorg.

Zij hebben de ambitie om vanaf september2010 in maximaal twintig ziekenhuizen de CQ-index SEH af te nemen. Een dergelijke meting is interessant voor u als SEH-leidinggevende als u wilt weten wat de patienten van de opvang op de SEH vinden. Ook is interessant hoe deze ervaringen zich verhouden tot die van patienten opgevangen op andere SEH’s in Nederland en wat concrete verbeterpunten kunnen zijn.

Voor een meting naar patientenervaringen onder 400 patienten wordt een eigen bijdrage per ziekenhuis gerekend van circa 6000 euro. Het Julius Centrum organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de CQ-index SEH. Deze bijeenkomst is gericht op bestuurders en leidinggevenden van ziekenhuizen en Spoedeisende hulpafdelingen. De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 21januari 2010 van 15.00 96 17.15 in Utrecht. Wilt u komen? Stuur dan een mail naar bijeenkomstorganisator Annet Esser op [email protected].

Kunt u die datum niet of wilt u nu al meer over deze CQ Index weten? Stuur dan een mail naar Nanne Bos op [email protected].

Parallel aan dit bericht werd deze week een brief aan alle hoofden van SEH’s en RvB’s gestuurd. Wilt u de tekst van deze brief inzien waarin ook het programma van 21/1 staat vermeld? Klik dan hier.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen