Patiëntveiligheid borgen met e-learning

e-learningDirect op deze eerste dag van de Week van de Patientveiligheid, introduceren vier grote ziekenhuizen samen met The Competence Group de online opleiding ‘Awareness Patientveiligheid’. De ziekenhuizen zullen deze patientveiligheid opleiding direct via de eigen e-learning portalen aan al hun medewerkers aanbieden. “Patientveiligheid heeft alles te maken met bewustwording”, vertelt Edward Pison, business consultant bij The Competence Group. “Onze e-learning module ‘Awareness Patientveiligheid’  is dan ook ontwikkeld voor een brede groep zorgprofessionals binnen de Nederlandse ziekenhuizen, van laboranten tot verpleegkundigen, van assistentes tot zorgdirectie”.

Week van de Patientveiligheid
Edward Pison vertelt: “Ziekenhuizen hebben de afgelopen jaren bijzonder veel aandacht besteed aan het thema patientveiligheid. Inmiddels zien wij de ontwikkeling dat ziekenhuizen hard op weg zijn naar een ‘veiligheidscultuur’. Een cultuur waarin medewerkers zich continu kunnen verbeteren. Onze e-learning modules sluiten hierop naadloos aan. Iedere medewerker van het ziekenhuis kan via internet inloggen en stap voor stap de speciaal voor hem relevante kennis opdoen, uitbreiden en toetsen. 24 uur per dag, waar hij of zij maar wil”.

Veiligheidstrainingen
De Week van de Patientveiligheid eindigt aanstaande vrijdag 27 november. Het programma bestaat uit plenaire en workshopsessies op diverse zorglocaties in heel Nederland. De Awareness module wordt gepresenteerd in het Erasmus MC in Rotterdam, het Flevoziekenhuis in Almere, het Kennemer Gasthuis in Haarlem en het VUmc in Amsterdam. “Naast deze veiligheidsmodule worden momenteel de modules FMEA en PRISMA ontwikkeld en bieden wij ook een aantal andere opleidingen op het gebied van veiligheid. Denk hierbij aan Omgaan met Medische Apparatuur, Rekenen en Voorbehouden Handelingen,” besluit Edward.

Recente artikelen