Sylvia Verhagen, JBZ, Oncologieverpleegkundige van het jaar

Array

Sylvia Verhagen, JBZ,  Oncologieverpleegkundige van het jaarSylvia Verhagen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft tijdens de 28e Oncologiedagen voor verpleegkundingen de Amgen Award of Excellence Oncology Nursing 2009 ontvangen. Leden van V&VN Oncologie konden een oncologieverpleegkundige nomineren, die aan een aantal criteria moest voldoen. De deelnemers van de Oncologiedagen konden, op basis van de nominatie, een stem uitbrengen op de vier geselecteerden. De 1300 deelnemers van de Oncologiedagen in de Jaarbeurs in Utrecht, georganiseerd door V&VN Oncologie in samenwerking met IKO en Universitair Medisch Centrum st Radboud, kozen voor Sylvia Verhagen.

De Award bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 1500,-. Het bedrag moet worden besteed ten behoeve van de deskundigheidsbevordering.

Sylvia wordt omschreven als een enthousiaste en deskundige vakvrouw, die opvalt in verpleegkundig Nederland. Ze is als nurse practitioner oncologie al jarenlang actief. Haar werkterrein ligt met name op het poliklinisch vlak voor patienten die worden behandeld met chemotherapie.

Goede vaardigheden
Herstel en Balans valt onder Sylvia’s verantwoordelijkheid en de psychosociale begeleiding van patienten staat bij haar centraal. Met haar activiteiten voor zowel V&VN Oncologie als V&VN Palliatieve Verpleegkunde draagt zij bij aan de ontwikkeling van deze vakgebieden. Ze vertegenwoordigt de verpleegkundige beroepsgroep bij verschillende partijen, die actief zijn in de oncologische zorg. Haar goede communicatieve – en samenwerkingsvaardigheden maken haar tot een boegbeeld voor verpleegkundig oncologisch Nederland.

Voortrekkers
Leden van V&VN Oncologie nomineren vijf kandidaten voor deze Award. Om in aanmerking te kunnen komen voor deze onderscheiding moet de kandidaat aan een aantal criteria voldoen. Hij of zij moet een voortrekkersrol hebben vervuld in oncologieverpleegkunde tussen oktober 2008- september 2009 en dit mondeling en schriftelijk gepresenteerd hebben. Verder moet de verpleegkundige zich nationaal gemanifesteerd hebben en optreden als innovator en inspirator in de oncologische zorg. Als laatste dient de kandidaat betrokken te zijn bij de directe patientenzorg en zich hebben ingezet voor de verbetering van de zorg voor mensen met kanker.

Bron: V&VN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen