Vivantes Zorggroep neemt succesvol de Business Intelligence toepassing van Inforay in gebruik

Array

vivantes zorggroepV&V instelling Vivantes heeft het 5-5-5 dagen Business Intelligence plan van Inforay succesvol afgerond en is nu in staat zelf stuurinformatie te verkrijgen en te delen.

Redenen om voor een Business Intelligence omgeving te kiezen waren dat het vergaren van de benodigde informatie bewerkelijk was, de
informatie niet geïntegreerd was, het onduidelijk was waar de fouten
zaten en de presentatie aan de budgethouders flexibeler moest zijn.

Na een selectieproject waarbij ook is gekeken naar Qurius en CPM4Care, is gekozen voor Inforay vanwege de laagdrempelige vaste prijs implementatie en de relatie van Inforay met Cormel IT. Met het vaste prijs 5-5-5 dagen plan is binnen budget het Inforay Care Dashboard geïmplementeerd op Bomas, Beaufort, Gemal en QIC van Cormel IT.

Lars Schiltmans, Hoofd ICT: “Het ECD, QIC van Cormel IT is goed in registreren, maar de presentatie is flexibeler met Inforay. De productiviteit door de organisatie heen wordt met Inforay duidelijk. Ook levert Inforay antwoorden op vragen als: Wat levert de zorg per medewerker op?, Wat betekent financieel het verschil van 4% in de realisatie t.o.v. de planning? Alle budgethouders krijgen nu via een dashboard inzicht in hun eigen prestaties.”

“Het project heeft wat betreft doorlooptijd wel langer geduurd dan verwacht doordat het project initieel niet goed genoeg was afgebakend. Inforay heeft zich wel gehouden aan de vaste prijs aanpak en heeft
meerwerk voor haar risico genomen. En de toepassing werkt nu naar alle tevredenheid.”

Wim Goossens, Manager Financien en ICT: “Er zijn nu trends te herkennen in exploitatie/budget/realisatie met klikmogelijkheden naar onderliggende details, bijvoorbeeld wie welke kosten heeft gemaakt of prestaties heeft verricht.”

“Alleen al wat betreft efficiency scheelt de Inforay toepassing drie dagen per maand per medewerker van Planning & Control. Belangrijk is dat de informatie nu ook echt wordt gebruikt terwijl dit met de PDF
verspreiding van vroeger te vaak nog onder in de la terechtkwam.”

“De Business Intelligence toepassing heeft meer consistentie gebracht in de wijze van rapporteren en hierdoor is er minder discussie over de inhoud, bijvoorbeeld tijdens het periodieke overleg met de
budgethouders. Een andere winst is dat nu meer ‘actieve’ en actuele informatie beschikbaar is.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen