CG-Raad doet aanbevelingen voor beter vervoer Valys

Array

rolstoel2Op 26 november is er een Algemeen Overleg (AO) tussen staatssecretaris Bussemaker en de Tweede Kamer over het Valys vervoerssysteem voor mensen met een beperking. De CG-Raad heeft Kamerleden een brief gestuurd met aanbevelingen voor verbeteringen van het vervoerssyteem.
De CG-Raad wijst in de brief op de volgende aandachtspunten:

  • Aanbesteding:
    De CG-Raad wil de aanbesteding bij vervoerder Connexxion voorlopig voor één jaar verlengen. Het huidige contract brengt nog knelpunten mee, maar een nieuwe vervoerder zou waarschijnlijk weer nieuwe startproblemen opleveren.
  • Meenemen van hulpmiddelen:
    Vooral veel mensen met zwaardere beperkingen hebben het afgelopen jaar hierover geklaagd. Hun hulpmiddelen – bijvoorbeeld een tillift – mochten niet mee in het Valysvervoer. De CG-Raad vindt dat het meenemen van hulpmiddelen in het Valys vervoer gewoon moet worden toegestaan, zoals dat ook staat in de huidige algemene voorwaarden van Valys.
  • Toegankelijkheid van busjes:
    Een hoge instap voorin de Valysbusjes en een goederenlift achterin maken de busjes slecht toegankelijk voor veel reizigers. Vooral looprek- en scootmobielgebruikers hebben moeite met instappen. De CG-Raad pleit voor busjes met een drempelloze instap tussen de wielen.
  • Kilometerlimiet: De CG-Raad wijst erop dat een kilometerlimiet van 750 kilometer Valysvervoer per jaar mensen beperkt in hun mobiliteit. Als het aan de CG-Raad ligt, moet de kilometerlimiet van de baan.

Klik hier voor de brief van de CG-Raad aan de Tweede Kamer.

Bron: CG-Raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen