iSOFT koppelt Tergooiziekenhuizen

Array

TergooiZiekenhuizenDe Tergooiziekenhuizen, met locaties in Blaricum en Hilversum, zijn deze week succesvol door iSOFT aan elkaar gekoppeld. In deze eerste koppelingsfase om de ziekenhuisadministratie integraal en consistent te helpen functioneren, werden de codeboeken van de twee afzonderlijk functionerende ZIS-sen samengevoegd. De operatie werd met militaire precisie uitgevoerd.
Walter van Berchum, Manager ICT en Facilitair van Tergooiziekenhuizen merkt op: ‘Ik loop al ruim 25 jaar mee in de ICT-wereld, maar ik heb nog niet eerder een conversie meegemaakt die zo soepel is verlopen als deze. Dat is een groot compliment waard voor alle medewerkers van de Tergooiziekenhuizen en iSOFT die aan dit project hebben meegewerkt.’
Codeboeken
De integratie behelst onder andere de database waarin alle afdelingen, specialisten en specialismen worden weergegeven (Thesaurus 5). De in dit bestand gebruikte codes worden in het gehele ZIS en de daaraan gekoppelde systemen gebruikt (zoals Centrasys, CDR en Afspraken V5). Codes in het ZIS die voorheen uit drie posities bestonden, zijn opgerekt naar een combinatie van vier posities.

Ongehinderde zorgverlening
In ruim twintig aan het ZIS gekoppelde systemen zijn deze nieuwe codes gelijktijdig gewijzigd, waarna de gebruiker als vanouds gegevens moest kunnen raadplegen, muteren en printen op brieven, etiketten, ponsplaatjes, polsbandjes etc. Om de zorgverlening binnen het ziekenhuis zo min te hinderen vond de conversie in het weekend plaats en werd de test middenin de nacht gestart. In de komende maanden volgen nog meer integratieslagen, maar het samenvoegen van de codeboeken was de eerste, zeer complexe en omvangrijke van de conversiereeks bij de Tergooiziekenhuizen.

Bron: iSOFT

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen