Bouw Onderwijscentrum Erasmus MC van start

Array

EGM Architecten erasmus 2Erasmus MC bouwt voor onderwijs!
De nieuwbouw van het Onderwijscentrum van het Erasmus MC is gestart. Het ontwerp van het Rotterdamse bureau Claus en Kaan Architecten wordt uitgevoerd door aannemingsmaatschappij J.P. van Eesteren. De werkzaamheden aan de technische installaties worden gerealiseerd door Wolter & Dros en Kuijpers Installaties. De bouwkosten bedragen 36 miljoen euro. Volgens planning opent het nieuwe Onderwijscentrum per 1 september 2011 zijn deuren.

In het Onderwijscentrum Erasmus MC komen alle onderwijsactiviteiten van het universitair medisch centrum samen. Het verrijst in de laagbouw van het faculteitsgebouw en zal ‘het kloppend hart’ van het onderwijs vormen, waar studenten zich thuis voelen, zich professioneel kunnen vormen door interactie met docenten en medestudenten en zich optimaal ondersteund weten door state-of-the-art faciliteiten.

De centrale ontmoetingsplek in het nieuwe Onderwijscentrum is het lichte en ruimtelijke onderwijsplein. Het plein biedt ruimte aan meer dan 400 werk- en studieplekken, de Medische Bibliotheek, computervoorzieningen en cateringfaciliteiten. Beeldbepalende elementen in het ontwerp zijn een glazen dakconstructie, die het gehele plein overspant, en een enorme boekenwand met twee kilometer wetenschappelijke boeken en tijdschriften. Rond het onderwijsplein zijn veertig colloquium- en collegezalen gesitueerd, met een capaciteit varierend van 15 tot 230 personen.

Om ruimte te maken voor de bouw zijn (onderwijs)activiteiten en afdelingen van het Erasmus MC verplaatst naar vervangende locaties. Een deel van het onderwijs is verhuisd naar het Gebouw Rochussenstraat aan het Burgemeester ’s Jacobsplein, op loopafstand van het faculteitsgebouw. Daarnaast vindt een aantal hoorcolleges van de opleiding Erasmusarts plaats in zaal 4 van de Pathé bioscoop op het Schouwburgplein en wordt voor promoties, bul-en diplomauitreikingen en het Nihes-onderwijs, uitgeweken naar de Woudestein-campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen en Arminius.

Alle actuele informatie over het Onderwijscentrum Erasmus MC vindt u op de speciale website www.erasmusmc.nl/onderwijs/onderwijscentrum

Recente artikelen