Geen verband tussen mobiel bellen en ontwikkeling hersentumor

Array

mobiele telefoonEr is verband tussen het gebruik van mobiele telefoons en de ontwikkeling van hersentumoren. Dat zeggen onderzoekers naar aanleiding van een onderzoek onder zestien miljoen mensen. Het onderzoeksteam baseert zich op een analyse van de hoeveelheid hersentumoren die tussen 1974 en 2003 jaarlijks werden aangetroffen bij volwassen patienten in Scandinavie. Ondanks een enorme groei in het aantal mobiele bellers in de jaren ’90, leidde dit niet tot een toename van het aantal hersentumoren. Als we aannemen dat het vijf tot tien jaar zou duren voordat een tumor zich als gevolg van mobiel bellen heeft ontwikkeld, hadden we tussen 1998 en 2003 een toename moeten zien”, aldus de onderzoekers.
Uit het onderzoek is wel een kleine toename van het aantal tumoren, maar die begon in 1974, ruim voordat de mobiele telefoon populair werd. De onderzoekers houden er wel rekening mee dat het mogelijk langer dan tien jaar duurt voordat de tumoren zijn ontwikkeld. Gezien de hoeveelheid mobiele telefoons die wereldwijd wordt gebruikt, is er voldoende reden om de ontwikkeling van hersentumoren op de lange termijn te onderzoeken. Wetenschappers discussieren al jaren over de eventuele schadelijke gevolgen van gsm’s. Sommigen zijn overtuigd dat straling kanker en tumoren veroorzaken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen