Eén op de vijf Amsterdamse kinderen leeft ongezond

Array

fritesVan de jongeren in Amsterdam heeft 22% overgewicht. Dat is hoger dan landelijk het geval is (19%). Ook heeft 21% een onregelmatig eetpatroon en sport 19% te weinig. Negen procent heeft een verhoogde kans op psychosociale problematiek. Van de amsterdamse jongeren wordt één op de 25 aangemeld als client bij het bureau jeugdzorg. Minimaal 1400 kinderen werden in 2006 mishandeld.

Al deze gegevens staan vermeld in de uitgebreide Jeugdmonitor Amsterdam, die onlangs uitkwam. Ondergetekende ontving dit rapport tijdens een overleg over een studie die het Julius Centrum uitvoert naar de relaties tussen de Amsterdamse Centra voor Jeugd en Gezin (die in Amsterdam Ouder- en Kindcentra heten) met het onderwijs en de eerstelijn. Ga naar http://www.os.amsterdam.nl/pdf/2009_staatvandejeugd.pdf als je dit rapport wilt inzien.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen