De Hart en Vaatgroep en NPCF niet solidair aan huisartsenactie

Array

witte pillenNPCF roept patient op om ongemak te melden
Patienten kunnen in januari voor de laatste keer via de huisarts een herhaalrecept krijgen voor sommige merkgeneesmiddelen die door een specialist zijn voorgeschreven. Op deze manier protesteren de huisartsen tegen de bezuinigingsplannen van minister Klink. Patienten die aangewezen zijn op de duurdere merkgeneesmiddelen zoals bijvoorbeeld sommige cholesterolverlagers en maagzuurremmers, zullen in het vervolg terug moeten naar de specialist voor hun herhaalrecept.

De NPCF is het er niet mee eens dat de patient als actiemiddel wordt gebruikt in de discussie met VWS en de medisch specialisten over het voorschrijfbeleid, terwijl patienten hier helemaal geen invloed op kunnen uitoefenen. De Hart en Vaatgroep en de  NPCF willen graag weten wat de maatregel aan ongemak voor patienten oplevert. Zij roepen patienten op om hun ervaringen met betrekking tot deze maatregel te melden op ons meldpunt: 030-291 67 77 (op werkdagen bereikbaar van 10.00u tot 16.00u)

Bron: NCPF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen